Moda

ONA POMERA GRANICE U SVETU MANEKENSTVA: Sofia Žirau je prvi model sa Daunovim sindromom koji će raditi za “Victoria’s Secret”!

Čuveni brend koji je često nailazio na osudu javnosti zbog nerealnih standarda lepote koje su promovisali, posvetio je kampanju inkluziji i angažovao manekenku sa Daunovim sindromom.

17.02.2022 17:15

ONA POMERA GRANICE U SVETU MANEKENSTVA: Sofia Žirau je prvi model sa Daunovim sindromom koji će raditi za “Victoria’s Secret”!
instagram/prinscreen-sofiajirau

Dvadesetčetvorogodišnja Sofia Žirau iz Portorika ispisuje stranice modne istorije, budući da je postala model brenda “Victoria’s Secret”. Ova mlada dama koja živi da sa Daunovim sindromom, i još 17 drugih žena će biti zaštitna lica nove kampanje ovog poznatog brenda. Portal Srećna Republika vam otkriva kako je došlo do saradnje.

- Sanjala sam o tome, radila na tome a danas se moj san ostvario. Konačno mogu da vam otkrijem svoju veliku tajnu. Ja sam prvi model brenda “Victoria’s Secret” sa Dunovim sindromom! – Žirau je objavila ovo na španskom na svom Instagram profilu. 

Ona se priključila ovom modnom gigantu poznatom po proizvodnji donjeg veša i odeće u ključnom trenutku, budući da kompanija želi da se distancira od dosadašnjeg imidža, uglavnom zasnovanom na prizorima sa ekstravagantnih modnih revija, na kojima su “Viktorijini anđeli” u izazovnom donjem vešu često promovisali nerealne standarde izgleda ženskog tela. Brend u ovom trenutku želi da promeni svoju viziju kako bi bio prijemčiviji svim ženama širom sveta.

- Hvala kompaniji “Victoria’s Secret” što je u meni videla modela koji nema ograničenja i što su mi pružili priliku da postanem deo inkluzivne kampanje za kolekciju “Love Cloud”. Nema granica, ni spolja ni iznutra! – objavila je Žirau na Instagramu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)