Moda

KAKO JE MOGUĆE DA SLAVNA NEMICA I SA 54 IZGLEDA IDENTIČNO KAO PRE 3 DECENIJE: Detalje mladolikog izgleda najzad otkrila

Povodom nedavnog rođendana pratioce počastila videom u bikiniju!

11.09.2024 07:01

KAKO JE MOGUĆE DA SLAVNA NEMICA I SA 54 IZGLEDA IDENTIČNO KAO PRE 3 DECENIJE: Detalje mladolikog izgleda najzad otkrila
Gérard JULIEN / AFP / Profimedia

Klaudija Šifer, jedna od najpoznatijih manekenki u istoriji mode, nastavila je da oduševljava svet svojim negovanim izgledom čak i u 55. godini života. Iako je prošlo više od tri decenije otkako je postala zaštitno lice modnih pista, čuvena Nemica i dalje odiše svežinom i lepotom, a njeni pratioci na društvenim mrežama redovno komentarišu njenu neverovatnu pojavu.

Klaudija nesebično deli detalje svoje svakodnevne rutine nege. Za nju, kako tvrdi, nema velikih tajni, već se oslanja na jednostavne, ali dosledne metode koje uključuju svakodnevno nanošenje kreme, seruma i ulja na lice. Osim toga, redovno primenjuje masažu lica, pije mnogo vode i biljnih čajeva i trenira tri puta nedeljno, fokusirajući se na aerobik i pilates.

Povodom nedavnog rođendana prisetila se i zajedničkih momenata sa čuvenim kretaorom Karlom Lagerfeldom, kao i načina na koji ju je zvao.

 

 

Iako njen izgled mnogi pripisuju genetici, Šiferova ističe da je pažljiva ishrana ključni deo njenog životnog stila. 

- Nisam jedna od onih srećnica koje mogu da jedu sve što požele bez posledica. Zbog toga moram promišljeno da pristupam ishrani - rekla je Klaudija u jednom od svojih intervjua.

Ona je pristalica tri obroka dnevno, izbegava grickalice, kofein i alkohol, a dan započinje voćem, koje se brzo vari i pomaže detoksikaciji organizma. Nekada je praktikovala i strožu dijetu od 1.200 kalorija dnevno, koju je držala pet dana kako bi izgubila tri kilograma, ali je naglasila da se svaka dijeta sprovodi isključivo uz konsultaciju sa lekarom.

 

 

Jedan od njenih trikova, koji je delila i sa koleginicom Sindi Kraford, jeste da prestane da jede kada je hrana najukusnija, čime izbegava prejedanje i održava stabilan nivo energije tokom dana. Takođe, kako bi sačuvala kožu od oštećenja, Klaudija nikada ne izlazi bez sunčanih naočara, a posebnu pažnju posvećuje i nezi kose, koristeći preparate koji sprečavaju isušivanje prilikom čestih poseta frizeru.

Proslavljajući svoj 54. rođendan u Grčkoj, Klaudija je nedavno objavila snimak na kojem ponosno pozira u belom bikiniju, pokazujući figuru na kojoj bi joj pozavidele mnogo mlađe koleginice. 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)