Moda

OVO JE DEKOLTE ZBOG KOG JE ZANOSNA HRVATICA DOBILA OTKAZ: Pukla bruka o kojoj se priča i posle više od 20 godina! (FOTO)

"Ti koji misle da je vulgarna, neka pogledaju kako se oblače naše pevačice koje nastupaju u jeftinim grudnjacima!"

11.06.2024 19:00

OVO JE DEKOLTE ZBOG KOG JE ZANOSNA HRVATICA DOBILA OTKAZ: Pukla bruka o kojoj se priča i posle više od 20 godina! (FOTO)
instagram-printscreen-vlatkapokos

Hrvatska pevačica i voditeljka, Vlatka Pokos (54) je pevačku karijeru započela davne 1989. godine u tada popularnoj grupi "Srebrna krila". Usledila je samostalna karijera, hitovi i albumi su se nizali, a paralelno je radila i kao voditeljka. Takođe je vodila i mnoge prestižne događaje, pa je tako 2000. bila voditeljka izbora za Mis Hrvatske koji se prenosio uživo na HRT-u, gde je bila zaposlena. 

Malo ko bi očekivao da će njena crna haljina brenda Strenesse izazvati toliki skandal, pogotovo jer voditeljka tada nije imala bujno poprsje. Da ju je ponela koju deceniju kasnije ništa ne bi bilo čudno, ali pre skoro dve i po decenije haljina sa dekolteom do pupka, gde su grudi bile "na izvolte" izazvala je velike kontroverze. Naime, to je navelo urednika Zabavnog programa, Velimira Đuretića, da donese odluku o prekidu saradnje sa Vlatkom.

Latino diva Dženifer Lopez je svega nekoliko meseci pre toga na dodeli Grammy nagrada ponela čuvenu Versace zelenu haljinu identičnog dekoltea, a ta kreacija dobila je salve pohvala. Međutim, hrvatska televizija izgleda da je smatrala da voditeljki nacionalne televizije ne priliči da na scenu izlazi, navodno polugola. Otkaz je tako bio surov i usledio je iste večeri.

Ova odluka je šokirala mnoge, a legendarne urednice poput Ksenije Urličić su se oglasile komentarišući da sporna haljina uopšte nije bila vulgarna.

- Ti koji misle da je vulgarna neka pogledaju kako se oblače naše pevačice koje nastupaju u jeftinim grudnjacima. Neko može misliti da je haljina bila "preslobodna", ali vulgarna sigurno nije, jer je prefinjena i skupa - istakla je Urličićeva tada za portal 24sata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlatka Pokos (@vlatkapokos)

Vlatka se nakon incidenta sa haljinom suočila sa teškoćama u nastavku karijere na nacionalnoj televiziji. Iako je povremeno vodila festivale koji su se prenosili na HTV-u, susretala se sa velikim problemima. Ona je smatrala da je odluka o prekidu saradnje bila nepoštena, posebno imajući u vidu da je vodila emisiju sa devojkama koje su bukvalno bile polugole, budući da su bile u bikiniju najveći deo takmičenja.

- Odabir moje haljine kao izgovor bio je apsurdan i licemeran, jer što drugo reći s obzirom na to da sam vodila šou sa polugolim maloletnicama - odgovorila je ogorčena Vlatka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)