Lice

Vodeći svetski kozmetičar otkriva vrhunske trikove protiv starenja

Starenje se ne može zaustaviti ali se godine mogu graciozno nositi, barem ako je verovati rečima stručnjaka, koji kao alternativu estetskojhirurgiji nude jednostavnija i pristupačnija rešenja damama.

18.08.2022 20:00

Vodeći svetski kozmetičar otkriva vrhunske trikove protiv starenja
shutterstock.com

Nega kože je imperativ svima, a naročito ženama koje sa godinama gube  mladalački izgled pa se podvrgavaju raznim tretmanima, a neretko i estetskim korekcijama i operacijama. Iako od daleke 1982. godine radi na polju estetske hirurgije i ulepšava žene širom sveta, poznati francuski hirurg Žan Lui Sebag, smatra da postoji i alternativa operaciji i da ženama nudi i savetuje koncept star 17 godina koji naziva „održavanje starenja“. On podrazumeva određene korake koji usporavaju starenje kože i koje mogu sve dame da slede ne odlazeći kod hirurga da se podvrgavaju tretmanima.

- Moja vizija za „održavanje starenja uvek je bila održavanje prirodno blistave kože zdravog izgleda koja izgleda i oseća se najbolje što je duže moguće. – objašnjava dr Sebag i ističe da ovakav način nege kože ima za cilj da povrati izgubljeno tokom starenja. Evo saveta kojih treba da se pridržavate kako bi zadržali mladalačkki sjaj i graciozno starili.

Čišćenje kože – prvi korak odbrane od starenja

Najveći krivci za ubrazno starenje kože su svakako toksini koji se zadržavaju na koži i koji ubrzavaju starenje. Čišćenje lica je prvi i neophodan korak ka čistoj i negovanoj koži na koju će se bore sporije iscrtavati, a najbolje je to činiti ujutru i uveče. Nakon napornog dana i nagomilane prljavštine na licu, neophodno je očistiti lice kako bi se uklonila nečistoća i prodrlo duboko u kožu otvarajući pore.

Za svežu i čistu kožu neophodno je koristiti dva put neagresivno sredstvo koje će ukloniti znoj i nečistoću sa kože savetuje dr Sebag, i ono ne sme da iritira kožu.

pexels.com

Čišćenje kože na koj su se skupili znoj i prljavština, važan je deo dnevne rutine nege kože

 

Piling kože je neophhodan nakon čišćenja

Ovaj korak preskaču svi a naročito muškarci a izuzetno je bitan u dnevnoj rutini nege kože kako bi ostala mlada i sveža. Ovaj proces stimuliše obnavljanje ćelija i usporava proces stvaranja bora. Nisu svi pilinzi ekološki niti efikasni smatra ovaj stručnjak pa preporučuje one maske koje u sebi sadrže mešavinu mlečne kiseline i azelainske kiseline, jer imaju veliku delotvornost na proizvodnju melanina, sprečavanje pigmentacije i generalno usporavanja starenja.

Maska od gline – sjajna za glatku kožu

Pored svakodnevne nege čišćenja kože, postoje toksini koji se duboko nagomilavaju u njoj i teško je jednostavnim preparatima dopreti do njih. Efikasan način za to je maska od gline koja duboko otvara pore i čisti kožu te uklanja svu nečistoću koja se nagomilala na njoj. Najbolje je koristiti dva puta nedeljno i to naneti je zaglađivanjem kože i područja oko očiju i ostaviti da deluje desetak minuta. Ova maska će zategnuti pore, umiriti kožu i dati joj glatkoću istovremeno eliminišući mitisere i fleke.

shutterstock.com

Maska od gline je savršeno rešenje da očistite dubinski kožu

 

Hidrirajte svoju kožu

Zadnji korak u nezi kože je obavezna hidratacija. Proizvodi bogati hijaluronskim kiselinama daće vašem tenu blistavost. Stručnjak savetuje da se koristi serum koji ima efekat podizanja i zatezanja i deluje na kožu pomažući joj da se regeneriše i da smanji pojavu finih linija i bora.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)