Lice

Komadi kože otpadali su mi s obrvama, a onda je počelo gušenje! POTRESNA ISPOVEST, samo je želela da sredi lice, a završila je u HITNOJ! (FOTO, VIDEO)

Mišel Klark (31) je sa čitavim svetom podelila svoju priču kako bi skrenula pažnju devojkama, ali i muškarcima koji posećuju kozmetičke salone, da budu oprezni prilikom izbora onoga kome će poveriti svoje zdravlje.

13.07.2022 12:00

Komadi kože otpadali su mi s obrvama, a onda je počelo gušenje! POTRESNA ISPOVEST, samo je želela da sredi lice, a završila je u HITNOJ! (FOTO, VIDEO)
shutterstock.com

Većina žena barem jednom u životu ode u kozmetički salon i skoro sve one to rade bezbrižno i bez straha da bi im to moglo ugroziti život. Uglavnom se na tretmane ulepšavanje ide po preporuci, te vam pozitivno iskustvo uliza dozu sigurnosti u znanje i profesionalnost vašeg kozmetičara. Ipak, stvari nisu uvek baš tako divne, a najbolji to je jedna Britanka koja je nakon posete salonu zamalo umrla. Portal Srećna Republika vam donosi njenu priču.

Naime, septembra 2020. godine Mišel Klark (31) iz Koventrija u Engleskoj je otišla kod kozmetičarke na korekciju nadogradnje trepavica. To je bila devojka koja joj je radila i prethodni tretman, ali se ovaj put ponudila i da joj izdepilira i ofarba obrve. Uradila joj je alergo probu na farbu i nakon sat vremena čekanja da se pojavi reakcija, rekla joj je da ne postoji nikakav rizik i da može bez brige da joj sredi obrve, dok čeka da njena prijateljica završi svoj kozmetički tretman. Mišel se prisetila svog bolnog iskustva i otkrila kroz kakav je pakao prošla. 

- Te noći nakon što mi je ofarbala obrve, počela sam da osećam svrab, ali sam mislila da je možda zbog farbe. Nisam obraćala mnogo pažnje na to. Međutim, kada sam se probudila ujutru, lice mi je bilo skroz natečeno, a obrve su mi se upalile i inficirale. Izašla sam sa prijateljicom i disajni putevi su mi počeli da se zatvaraju, pa su me hitno odveli u bolnicu i morali da mi daju injekciju da se ne bih ugušila. Tada su mi rekli da sam doživela anafilaktički šok. Mogla sam da dišem, ali sam imala osećaj kao da me neko sve jače steže oko vrata. To je bio jedini put u životu da sam se iskreno uplašila da ću umreti - ispričala je očajna devojka.

Nakon terapije koju je primila u Hitnoj pomoći, Mišelino disanje se vratilo u normalu posle 20 minuta i poslata je kući sa steroidnom kremom. Ali, njena alergijska reakcija se samo pogoršala.

- Osećala sam da mi obrve gorele i da mi čelo gori iznutra. Jako me je svrbelo i nisam mogla da spavam kako treba jer mi je gnoj sa obrva curio niz lice. Bio je jarko žute i zelene boje. Morala sam da spavam sa tupferima na obrvama, a kada bih pokušala da ih uklonim sledećeg jutra, ceo proces bi se ponavljao. Na mestu mojih nekadašnjih obrva su ostale žive rane iz kojih se cedio gnoja. U isto vreme me je svrbelo i bolelo zbog otoka. U jednom trenutku su mi se na očima pojavile masnice od otoka. Lice mi je toliko bilo oteklo da je bilo duplo veće nego inače. U jednom trenutku su mi oči bile potpuno zatvorene, još uvek sam pomalo mogla da vidim, ali su mi zbog otoka oči izgledale kao da su potpuno zatvorene - otkrila je Mišel. 

Ona se nakon nekoliko dana agonije vratila u bolnicu, pošto joj se disanje ponovo pogoršalo, a lice je postalo još natečenije. Lekar joj je prepisao antibiotike, steroide i antihistaminike kako bi joj ublažili njenu alarmantnu alergijsku reakciju.

- Regija oko obrva je gnojila, krvarila i ljuštila se oko dve nedelje. Bio je to poprilično dug proces. Dlake su pokušavale da izrastu, ali svaki put kada bi mi kraste otpale, i dlačice bi otišle sa njima. Nisam imala obrve 3 do 4 nedelje. Devojkama obrve definišu lice i daju mu karakter. Moje su ionako bile svetle, a ofarbala sam ih da ne bih morala da ih iscrtavam svaki dan, već da se samo spremim i izađem iz kuće. Ono što mi se desilo je imalo potpuno suprotan efekat. Morala sam da stavljam pamučne tupfere preko obrva, a zatim da navlačim vunenu kapu sve do očiju kako niko ne bi gledao u čelo. Moja prijateljica je išla u kupovinu sa mnom da se ne bih osećala kao idiot. Da sam nekog takvog srela u supermarketu i ja bih se zagledala u tu osobu, a upravo to sam i ja doživljavala - priznala je ona. 

Kako je navela, samo želi da rasvesti i obavesti dame o ispravnom redosledu procedura kojih bi njihovi kozmetičari trebalo da se pridržavaju kada obavljaju tretmane.

- Od tog incidenta više nisam depilirala obrve i farbala ih, niti bih ikada to ponovo uradila. Sve žene sa kojima sam otad razgovarala su rekle da se obrve prvo farbaju, a zatim depiliraju voskom, jer na taj način vosak sa sobom skida i ostatke i višak farbe. Moja kozmetičarka je to odradila skoz pogrešno. Izgledala sam kao čudovište. Moje obrve su bile crvene, prepune krastica, ljuštile su se i gnojile. Ispod se nalazila mlada koža prepuna plikova. Pojedini slojeve moje kože su bili skroz spaljeni. Nisam želela da izađem iz kuće i da me ljudi takvu gledaju. Izgledala sam kao Čovek-slon jer sam bila natečena i prekrivena krastama. Punih nedelju dana nisam mogla da izađem iz kuće. Bilo je stvarno grozno - naglasila je Mišel.

Njene obrve su se potpuno vratile u normalu nakon nekih osam do deset nedelja, piše portal Dejli Mejl. Ona sada želi da podigne svest o svom iskustvu. 

- U nekon trenutku sam planirala tetovažu obrva, ali se sada bojim da svoje lice izložim takvom trermanu jer nikada ne bih želela da ponovo prolazim kroz ovo. Želim da podignem svest ljudima. Mnogi su mi govorili da to uradim odmah, ali ja tada nisam bila spremna na to, želela sam da se oporavim i da prebrodim traumu. Savetujem ljude da provere da li njihov kozmetičar zna pravilnu proceduru i da ne rade alergo-test na farbu sat vremena pre tretmana. Kasnije se ispostavilo da je alergo-proba, koja mi je urađena na poleđini vrata, odreagovala potpuno isto kao i moje obrve. Dakle, da je moja kozmetičarka sačekala 24 do 48 sati, kako se i preporučuje, primetila bi da je farba prejaka za mene. Činjenica da mi je tretman odrađen pogrešnim redosledom je takođe uticala na ono što mi se desilo. Zato je reakcija i bila tako burna, bila je to fatalna kombinacija ta dva faktora - zaključila je Mišel.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)