Budite pažljivi

KAKO PREPOZNATI LOŠ KOZMETIČKI SALON?! Ovi detalji će ih odati!

Kozmetički saloni koji su prava noćna mora mogu lako da se prepoznaju.

21.11.2021 23:15

KAKO PREPOZNATI LOŠ KOZMETIČKI SALON?! Ovi detalji će ih odati!
pexels.com

Kada se odlučimo da posvetimo dan sebi, uglavnom se trudimo da priuštimo sebi kompletno sređivanje. Od farbanja, feniranja i šišanja do manikira i pedikira, ali na žalost ponekad nas salon prevari te iz njega izađemo potpuno nezadovoljne, sa ružnom frizurom ili oštećenim noktima.

Nakon godina susretanja sa tim, mnoge žene su naučile da prepoznaju loš kozmetički salon, a mi ćemo vam to sada i preneti.

Izgled salona

Pre svega obratite pažnju na sertifikte, da li svi u salonu imaju sertifikat da umeju da rade to što rade? Ako je odgovor da onda morate da pogledate ceo salon.

Već odokativno pregledanje salona biće vam dovoljno da zaključite da li je salon uredan i da li se u njemu vodi dovoljno računa o higijeni. Pogledajte peškire, ako su sivi i stari to je znak da su zaposleni u njemu pomalo aljkavi. Sa peškira pređite na nameštaj. Ukoliko primetite da je nameštaj u salonu uništen, izgreban ili nesređen, pun dlaka, onda gotovo sigurno niste na dobrom mestu.

Oprema

Oprema u vidu metalnih predmeta, turpija i igli mora redovno da se sterilizuje. Posebno nakon što se završi sa klijentom. Ukoliko vidite da nisu sterilizovali opremu pre nego što su krenuli da rade sa drugim klijentom, bežite odatle.

Možda ovo zvuči kao preterano, ali ako vas povrede, na primer nenamerno vas ogrebu prilikom turpijanja, a oprema nije sterilizovana lako možete da uhvatite neku infekciju, a to sasvim sigurno ne želite.

Radnici

Ukoliko uđete u salon i vidite da je uniforma na radnici izgužvana, prljava, ili u najgorem slučaju ne miriše baš najbolje, opet je bolje da samo izađete. Svako ko radi na vašoj koži mora da bude negovan i čist, jer kako očekujete da neguje vas, ako to ne ume ni za sebe?

 

 

Vrlo je bitno da budete svesni da loši kozmetički saloni nisu samo naša noćna mora. Oni se dešavaju i potpuno nas izluđuju. Baš iz tog razloga trebalo bi sve da proverite barem tri puta pre nego što se odličite da nekome ukažete poverenje da vas sređuje.

Komentari (0)