Lice

MOĆNA DOMAĆA MASKA ZA LICE KAO OD PORCELANA: Potrebna su samo dva sastojka i minimum vremena

Ukoliko vam je lice izgubilo tonus, a ten posiveo, ovaj recept će vam biti od velike pomoći

08.02.2024 16:30

MOĆNA DOMAĆA MASKA ZA LICE KAO OD PORCELANA: Potrebna su samo dva sastojka i minimum vremena
shutterstock.com

Japanke su širom sveta poznate kao žene koje se mogu pohvaliti najlepšim tenom. Pored ishrane koja igra veliku ulogu u lepoti kože, one su od malih nogu naučene da se neguju prirodnim preparatima. Najčešće koriste pirinač koji je pokazao izvanredno dejstvo u očuvanju lepote kože.

Maska koju Japanke spravljaju barem dva puta sedmično sastoji se od pirinča i vode. Pored toga što popravlja tonus kože, ova maska za lice može da ublaži najfinije bore i da licu obezbedi blistavost i jedrinu.

Da biste napravili ovu masku, pomešajte kafenu šoljicu pirinča i dve kafene šoljice vode. Kuvajte pirinač na tihoj vatri dok se ne raskuva, ali vodite računa da voda ne uvri sasvim. Sklonite šerpicu sa ringle i ostavite pirinač da se ohladi, pa ga prebacite u blender i izmiksajte tako da dobije konzistenciju kaše.

Umijte se mlakom vodom, pa nanesite masku od pirinča na lice (možete da koristite i široku četkicu za šminku da biste naneli masku na celo lice) i držite je pola sata. Ne zaboravite da stavite masku i na predeo oko očiju, jer se tu najpre javljaju sitne bore. Posle pola sata pamučnom blaznicom koju ste spustili u mlaku vodu uklonite masku sa lica, umijte se hladnom vodom i ostavite lice da se prirodno osuši.

Zatim možete da nanesete uobičajenu hidratantnu kremu koja će obezbediti koži dodatnu vlažnost.

Ova maska ne bi trebalo da stoji u frižideru. Zbog toga se potrudite da svaki put kad želite da priuštite koži lica ovaj tretman pripremite sveže kuvani pirinač.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)