Lice

POSLE OVE MASKE NEĆE VAM TREBATI BOTOKS: Jedna namirnica iz kuhinje briše bore s lica očas posla (VIDEO)

Ovo je jedno od najpopularnijih vrsta voća na svetu, koristi se kora i to vrlo jednostavno.

13.09.2023 22:02

POSLE OVE MASKE NEĆE VAM TREBATI BOTOKS: Jedna namirnica iz kuhinje briše bore s lica očas posla (VIDEO)
Printscreen Tik Tok/https://srecna.republika.rs/

Zadržati mladolik izgled što duže jedan je do savremenih trendova kojem ne mogu da odole ni žene ni muškarci. Kako bi izbrisali tragove godina sa lica mnogi se podrvagavaju brojnim estetskim operacijama, ubrizgavaju heluron i botokos kako bi izbrisali bore sa lica.

Ukoliko niste ljubitelj ovakvih invazivnih metoda koje imaju ograničen vremenski rok možda možete da pokupšate sa nekom prirodnom metodom.

Hrani i štiti kožu

U poslednje vreme na Tik Toku među damama vlada prava pomama za bananama, tačnije za korom ovog voća. Kako tvrdi jedna od njih Džen Džons kora od banane je prirodni botoks ali bez neprijatnih nus pojava koje mogu da se pojave nakon ubrizgavanja ove injekcije. 

Ona je u video snimku pokazala na koji način koristi koru od banane za negu lica. Prema njenim rečima unutrašnja strana kore ovog povrća sadrži brojne vitamine i minerale koji su korisni za kožu. 

Džen je jednostavno oljuštila bananu i sa unutrašnjom stranom kore premazala svoje lice, vrat i dekolte. Ova svojevrsna maska se drži na licu oko pola sata nakon čega se jednostavno opere mlakom vodom. Možete držati i duže, ali vodite računa da ukoliko masku držite duže na licu može doći do zapušenja pora jer koža teške diše što za posledicu može imati pojavu akni. Ukoliko ovaj trik koristite nekoliko puta nedeljno ublažićete sitne bore i sprečiti pojavu novih. 

Pixabay.com

Banane imaju brojne benefite za zdravlje a koriste se i za negu kože lica

Usledili su brojni komentari i pohvale žena na ovaj njen post.

- Ovo je sjajno, odmah ću uvesti bananu u svoju redovnu negu.

- Ja već godinama koristim ovaj trik i imam meku i baršunastu kožu lica gotovo bez bora.

- Banana je sjajna za ishranu kože, mada ja najčešće napravim masku za lice od unutrašnjeg dela odnosno ploda banane.

- Da li ste sigurni da ovo radi? Nekako mi izgleda previše jednostavno - bili su samo neki od komentara na ovaj post.

Banane su jedna od najpopularnijih vrsta voća u svetu. Sadrže esencijalne hranljive sastojke koji su dobra preventiva i zaštita za naš organizam. Bogate su kalijumom, magnezijumom, selenom, beta karotenom, vitamin C koji utiču na zdravlje i lepotu naše kože.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)