Lice

PLASTIČNI HIRURG OTKRIVA: Praktični saveti kako da produžite efekte botoksa ili da ubrzate njegovo razlaganje! (VIDEO)

Dr Sarmela Sander objasnila koje suplemente koristiti kako bi efeketa intervencije trajao i do 30 odsto duže.

12.09.2023 14:00

PLASTIČNI HIRURG OTKRIVA: Praktični saveti kako da produžite efekte botoksa ili da ubrzate njegovo razlaganje! (VIDEO)
Tiktok- drsarmelasunder

Botoks je injekcija koja blokira nervne ćelije i sprečava kontrakciju ciljanih mišića, privremeno smanjujući ili eliminišući bore. Takođe se može koristiti za lečenje određenih zdravstvenih stanja uključujući grčeve u vratu, prekomerno aktivnu bešiku i hronične migrene. Koliko će trajati efekti botoksa zavisi od samog pacijenta, odnosno njegovog organizma i brzine kojom će apsorbovati ubrizgani materijal. 

Kako je objasnila plastični hirurg dr Sarmela Sander intervencije botoksa na licu traju od tri meseca do šest meseci. Međutim, veliki broj pacijenata bi voleo da rezultati botoksa traju duže. Oni koji nisu zadovoljni postignutim rezultatima želeli bi pak da efekti botoksiranja lica budu kraći. 

Dr Sanders ističe da se može pomoći i jednima, i drugima. Ona živi na Beverli Hilsu u Los Anđelesu i na Tik Toku redovno objavljuje savete nezi kože, botoks injekcijama i plastičnoj hirurgiji. Prema njenim rečima efekti botoksa se mogu produžiti ili skratiti u zavisnosti od želja pacijenata. 

- Ako želite da efekti botoksa traju što duže razmislite o uzimanju suplemenata cinka. Postoji studija koja pokazuje da suplementa cinka može produžiti trajanje efekata botoksa - objasnila je ona, a o tome je pisao i Dejli mejl.

Studije su pokazale da cink može produžiti efekte injekcija botoksa za skoro 30 odsto, što znači da ćete dobiti više rezultata za svoj novac.

- Uzmite oko 15 mg dnevno i vidite da li to pomaže - rekla je dr Sander.

Međutim ako niste oduševljeni novim izgledom, postoje i načini da vaše telo brže metaboliše botoks, a samim time efekti će trajati kraće.

- Ako želite da vam botoks nestane brže, pokušajte da vežbate više. Postoje dokazi da viša stopa metabolizma čini da se vaš botoks brže troši - objasnila je doktorka.

Dr Sander je dodala da se povećanje dotoka krvi u kombinaciji sa povećanom toplotom takođe pokazalo kao nešto da smanjuje efekte botoksa u pojedinim slučajevima. Po njenom mišljenju često ulaženje u saunu ili parno kupatilo može učiniti da botoks nestane brže. Prema njenim rečima, ukoliko koristite za masažu lica u tretiranom području takođe može ubrzati razlaganja botoksa. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)