Lice

VREME JE ZA PROLEĆNU NEGU KOŽE: Detoks u tri koraka prirodnim preparatima!

Zablistajte sa prvim zracima sunca.

14.03.2023 10:01

VREME JE ZA PROLEĆNU NEGU KOŽE: Detoks u tri koraka prirodnim preparatima!
shutterstock.com

Posle niza dugih zimskih meseci, dočekali smo prve zrake sunca, pa je zato sada pravo vreme da pripremimo kožu za nadolazeće proleće. Da biste povratili koži njen stari sjaj i pomogli u njenoj odbrani od novih štetnih uticaja, dovoljno je samo okrenuti se prirodi. Biljna ulja pomoći će u regeneraciji kože.

Potrebno je da našu rutinu nege kože promenimo i prilagodimo sunčanim mesecima koji tek slede. Ovo su koraci koja bi svaka dama trebalo da sledi.

pexels.com

Prvi korak u pripremi kože za proleće je dubinski piling

Piling za otklanjanje izumrlih ćelija

Prvi korak u pripremi kože za toplije vreme treba da bude otklanjanje izumrlih ćelija, a koje ometaju prirodan metabolizam i lep i negovan izgled. Kako se obnova kože zimi odvija drugim tempom, kao posledicu hladnijih meseci imamo suvu i grubu kožu, koja je izgubila svoju mekoću, elastičnost i gipkost. Pilingom ćemo ukloniti ovaj nepotrebni sloj kože i omogućiti joj da neometano funkcioniše, ali i pomoći da naneti preparati prodru u dublje slojeve i dubinski je hrane.

shutterstock.com

Hidratacija kože veoma je važna tokom cele godine, a posebno pred dolazak toplih, sunčanih dana

Hidratacija

Kako smo tokom zime bili izloženi hladnom vazduhu i jakom vetru i često boravili u zatvorenim prostorijama niske vlažnosti vazduha, rezultat je suvoća kože lica i tela. Kao priprema za prolećne mesece neophodno je koži vratiti njenu prirodnu vlažnost, ali i podariti joj obilje antioksidanasa, koji će je učiniti lepšom, ali i otpornijom na štetne uticaje iz spoljašnje sredine. Ulje semenki kajsije je bogat izvor vitamina A, C i E, neophodnih za pravilno funkcionisanje kože, njenu regeneraciju i zaštitu od spoljašnih uticaja.

shutterstock.com

Krema sa zaštitnim UV faktorom je obavezna tokom sunčanih dana

Zaštita od sunca 

U prolećnom suncu svi uživamo, posebno nakon jesenjeg i zimskog sivila. Međutim, sa njim moramo biti oprezni. Već danas počnite da koristite kreme sa zaštitnim UV faktorom. Osim toga, ulje semenki maline pogodno je za primenu u prolećnim mesecima jer sadrži prirodan zaštitni faktor, a ujedno kožu hrani i hidrira. Jednostavno, samo svoju kremu zamenite ovim uljem i dobićete odlično sredstvo za negu, ali i zaštitu kože.Ulje šargarepe, bogato je vitaminima i karotenoidima koji sprečavaju delovanje slobodnih radikala i oštećenja naše kože.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)