Lice

TAJNA MLADOLIKOG IZGLEDA JAPANKI: Maska za lice koja briše bore i neguje kožu (FOTO+VIDEO)

Ove dame najčešće se neguju prirodnim preparatima iz svoje kuhinje.

14.07.2023 17:00

TAJNA MLADOLIKOG IZGLEDA JAPANKI: Maska za lice koja briše bore i neguje kožu (FOTO+VIDEO)
shutterstock.com

Vežina žena oduševljena je mladolikim izgledom Japanki koje kad i uđu u pozne godine mahom nemaju bore. Nega prirodnim preparatima je tajna podmlađivanja Japanki posebno maska od krompira. Ona vlaži, hrani, podmlađuje i zahvaljujući antibakterijskim svojstvima sužava pore, a pomaže u uklanjanju akni.  Osim što briše trag godina sa lica, krompir posveljuje kožu čime se uklanjaju fleke sa lica. 

Krompir je bogat vitaminom C, jednim od najmoćnijih antioksidanata, zahvaljujući kojem podržava sintezu kolagena, posvetljuje kožu i sprečavaju štetne efekte slobodnih radikala. On takođe sadrži vitamin D i vitamine B, koji podstiču cirkulaciju i smanjuju širenje krvnih sudova, olakšavaju zarastanje rana i sprečavaju nastanak akni i kožnih infekcija. Sirovi krompir sadrži ogromne količine kalijuma, bakra i sumpora koji su najvažniji sastojci potrebni za dubinsko čišćenje kože.

Prednosti maske od krompira su što ona vlaži i neguje kožu, podmlađuje, pomaže da se oslobodite akni,  matira kožu, sprečava promenu boje tena i hiperpigmentaciju, uklanja tamne krugove ispod očiju, sužava pore.

Srećna Republika donosi vam originalni japanski recept za masku od krompira koja je, kako se veruje, glavni adut Japanki i njihovog mladolikog izgleda.

Recept za masku od krompira

Sastojci:

  • krompir
  • jaje
  • 2 kašičice palente
  • kašičica gustog jogurta

Priprema:

Sirovi krompir operite, oljuštite, pa izrendajte na sitno rende. Tako izrendani krompir procedite kroz cediljku i dobićete vodu koju je krompir opustio. Potom u to dodajte jaje i izmutite. Posle mućenja dodajte 2 kašičice palente i kašičicu gušćeg jogurta. Vaša maska je spremna.

Radi lakšeg nanošenja na lice, budući da je ređa, tufere umočite u smesu i nanesite na lice ravnomerno. Ostavite da odstoji 20 minuta, pa isperite prvo mlakom, pa potom hladnom vodom i ubrzo ćete osetiti primetnu razliku. Vaša koža postaće hidrirana, podmlađena i sjajnija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)