Lice

CURILA MI JE KRV IZ USTA I ZUBI SU MI LETELI NA SVE STRANE! Ovo vam niko neće reći o proceduri ugradnje turskih zuba, ali ja ću ispričati sve!

Jedna britanska preduzetnica rešila je da u detalje ispriča svoje, malo je reći, pakleno iskustvo dobijanja novog, blistavog osmeha.

09.01.2023 18:01

CURILA MI JE KRV IZ USTA I ZUBI SU MI LETELI NA SVE STRANE! Ovo vam niko neće reći o proceduri ugradnje turskih zuba, ali ja ću ispričati sve!
Printscreen/Tiktok/c.jadeexo

Jedna britanska preduzetnica i mama, koja je poznata na TikToku, odlučila je da se pozabavi svojim osmehom budući da nije bila zadovoljna zubima, pa je poput mnogih drugih svojih sunarodnika krenula put Turske kako rešila svoj estetski problem. 

Pošto se odlučila za ugradnju kompletnih vinira, ona je čitav proces zabeležila kako bi mogla da ga podeli sa pratiocima. Poslednjih godina, kako je navela, je više nego ikad zastupljen trend sređivanja zuba u Turskoj, zbog čega je intervencija i nazvana "turski osmeh". Mnogi uticajni ljudi i poznate ličnosti su se odlučile za tu proceduru, a među njima je i model Kejti Prajs. Proces ugradnje faseta, inače nije nimalo jednostavan i zahteva hrabrost. Naime, podrazumeva brušenje 70 odsto zubne gleđi kako bi se na njih nadogradile fasete, što je i bolno i estetski izazovno.

Iako je krajnji rezultat "osmeh od milion dolara", zbog svega navedenog je Tiktokerka rešila da sa čitavim svetom podeli šta dobijanje glanc-novih zuba podrazumeva. U opisu objave ona je najpre navela da nikako nije očekivala da će joj za jedan od najtežih bolova koje je ikad osetila, lekari dati samo paracetamol. Takođe, upozorila je pratioce da nikako ne poveruju da procedura nije bolna jer se "bukvalno preživljava pakao"

- Osećala sam kao da mi gori jedan deo tela, samo možda još deset puta gore od toga. Naravno da ih umrtvljuju da bi utrnuli, dobila sam 21 injekciju. Deset na vrhu, 10 na dnu i na vrhu usta. I to bodenje boli samo po sebi. Krv ti prska iz usta kad ti stružu zube, a oni lete na sve strane- kaže ona.

Dodala ke kako ceo proces zahteva sedenje na stolici čak 4 sata, te da je stvarno neprijatno, a niko vas na to ne upozorava. 

Kao još jednu užasnu fazu u celoj proceduri ona navodi privremene zube koje dobija dok joj stomatolozi ne ugrade fasete. Privremeni uopšte ne liče na originalne i sa njima je nemoguće jesti bilo šta, ni toplu, ni hladnu hranu. Zato je upozorila da svi koji imaju svoje zube, koji se mogu spasti, da odrade kompozitno vezivanje koje je manje bolno, pa samim tim i mnogo bolje.

Inače, Tiktokerka je otkrila da je još kao tinejdžerka kod stomatologa dobila upozorenje da će joj svi zubi ispasti ako ne prestane da pije gazirana pića. Sa 21 godinom imala je nezgodu sa zubima kada ju je flašom udario jedan momak, pa su joj tada napukla dva zuba. Jedan od njih je izgubila jedući sendvič, dok je drugi ispao prilikom struganja zuba u Turskoj.

@c.jadeexo Worst pain ever and they only gave me paracetamol 😂😂🤦🏼‍♀️ #turkey #holiday #girls #travel #foryoupage #fyp #turkey🇹🇷 ♬ original sound - 💁🏼‍♀️

- Nikada, nikada nikome ne bih savetovala da ode u Tursku i uradi zube. Moji su bili katastrofalni, pa nisam imala izbora - navela je ona. 

Korisnici TikToka su joj zahvalili na podeljenom iskustvu, pa je većina prokomentarisala da ih je na vreme odvratila od toga. Drugi su rekli da je neko napokon kazao pravu istinu, a ne da je ulepšava kao što to većina čini kad se vrati iz Turske.

Preduzetnica je zaključila kako sada zaista ima lepe zube, ali da to ima posledice jer više nikada neće moći da jede sve što želi, poput sladoleda, kao ni na način na koji je navikla.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)