Lice

DOVOLJAN JE JEDAN SASTOJAK IZ KUHINJE ZA SAVRŠENU DOMAĆU KREMU! Koža će vam zablistati u trenu, a ovo je recept

Jedna Tiktokerka podelila je sa svojim pratiocima recept za kremu za koju tvrdi da provereno pozitivno utiče na ublažavanje bora i blistavost kože.

05.11.2022 19:01

DOVOLJAN JE JEDAN SASTOJAK IZ KUHINJE ZA SAVRŠENU DOMAĆU KREMU! Koža će vam zablistati u trenu, a ovo je recept
Foto: Shutterstock,TikTok/kamsworldoffashion35

Društvene mreže omogućavaju ženama uvid u neke nove stvari koje im nisu bile dostupne ili za koje do određenog trenutka nisu čule. Budući da smo već bili svedoci gomile inovacija na polju čišćenja, "uradi sam" i modnih saveta, dolazi na red i nega lica koja je, složićete se, jedan od prioriteta pripadnicama nežnijeg pola. Savršenu kožu ima retko koja žena, a s protokom godina nijednu od nas ne zaobilaze uporne bore koje se kod jednih javljaju, kod drugih kasnije, ali je jedno sigurno - niko ih ne može izbeći. 

Budući da se žene najlešće ne mire s tim, one na sve moguće načine pokušavaju da pronađu rešenje kako da neravnine na licu otklone ili ih makar ublaže. Jedna Tiktokerka, pored mnogobrojnih saveta o modi i fitnesu, sa pratiocima rado deli savete o nezi kože, pa se među njima našao i jedan koji uvršćuje pirinač kao glavni sastojak koji čuva lepotu i mladolikost kože. 

- Upotreba pirinča na koži je drevni recept koji su popularisali Japanci, Kinezi i Korejci. Bogat je antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i daju koži mlađi izgled - napomenula je ona u objavi.

Recept za domaću kremu u koji se ona kune možete napraviti od jednostavnih sastojaka i jedne važne prehrambene namirnice, a to je upravo pirinač. Potrebno je dve kašike te namirnice, jedna supena kašika gela od aloje vere, jedna kašika meda i pet ili šest kapi ulja vitamina E.

Prvo treba potopiti pirinač i ostaviti ga da odstoji u vodi oko pola sata. Nakon toga ga skuvati u dve šolje vode. Procedite ga dok se ne dobije glatka pasta. U to dodati vitamin E, aloje veru i med i mešati dok se ne svi sastojci ne sjedine. Nakon toga je krema gotova.

Korišćenje kreme je najpoželjnije noću, masiranjem i utrljavanjem oko 30 sekundi. Influenserka tvrdi da ta krema kožu čini blistavom, te da odlaže znakove starenja i finih linija i bora.

- Koristim ovo kao noćnu kremu. Imam 47 godina, a moja sestra 32. Ljudi nam govore da je obrnuto i sestra zbog toga nije baš srećna... -

- Definitivno ću ovo probati -

- Smesa je dobra i za kosu - komentarisale su korisnice TikToka.

Mnogi su se pitali koliko dugo se krema može koristiti i da li se može držati u frižideru, međutim na to influenserka nije dala odgovor. Najbolje je po pravljenju kremu upotrebiti što pre, a da li će biti efekta - treba probati.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)