Lice

PROŠLA JE SEDAM SESIJA UKLANJANJA TETOVAŽA, transformacija je neverovatna! Njena priča je podelila javnost! (FOTO)

Priča Fare Flavles koja je godinama sakrivala svoje lice, ali sada je odlučila da to promeni.

27.10.2022 20:00

PROŠLA JE SEDAM SESIJA UKLANJANJA TETOVAŽA, transformacija je neverovatna! Njena priča je podelila javnost! (FOTO)
Foto: Shutterstock, TikTok/thefarrahflawless

Fara Flavles je žena koja je od borbe s rodnom disforijom, odnosno nemogućnošću da se identifikuje s polom koji joj je rođenjem dat, do tranzicije u ženu kakva želi da bude, prošla raznorazne faze. Zastrašujućg izgleda za onog koji se prvi put susretne sa njom, ona kaže da se iza svega toga krilo samootkrivanje. Modifikacija tela kod nje obuhvata istetovirano lice, oči ospunjene mastilom, izbušen nos, isečen jezik i sve to zato što nije bila zadovoljna izgledom. 

Još sa 18 godina uradila je prvu tetovažu, a sada je pronašla dom u, kako kaže, zajednici tetovaža kao pirser i bodi-mud umetnik. Istražujući svoje telo i ono šta želi, ona je istetovirala ceo centralni deo lica u crno. Taj period je pratio i njeno loše mentalno stanje, kao i borba s rodnom disforijom i dismorfijom lica.

Nezadovoljstvo izgledom i polnim predodređenjem je raslo iz dana u dan i zbog toga je želela da nosi masku. Kod takvog stanja kod pacijenta dolazi do negativne slike o sopstvenom izgledu što stvara mentalne poremećaje poput anksioznosti i raznih frustracija. 

Međutim, Fara je aktivna na društvenim mrežama. Ona deli svoje iskustvo sa milion svojih pratilaca i većina ju je prihvatila onakvom kakvom jeste, bez gledanja podrugljivo na njen izgled i izbor. Ona je ipak odlučila da se suoči sa sobom, te ukloni deo tetovaža sa svog tela, odnosno sa lica. Mnogi su podržali njenu odluku da pokaže kakva zaista jeste.

Govoreći o demonima sa kojima se suočila zbog izgleda, te dugogodišnjeg sakrivanja lica, Fara je rekla kako je još sa 26 godina uočila taj problem, ali sada definitivno želi da vidi svoje lice.

- Divim se tvojoj hrabrosti što radiš transformaciju, zaista se može reći da si se puno potrudila -

- Imaš divno lice! Ne mogu da dočekam da ga vidim kao pre - 

- Divna si i iznutra i spolja - glasili su samo neki komentari podrške. 

Međutim, bilo je i onih koji je nimalo nisu razumeli. 

- Đavo je zbunjen - 

- Ovo ne treba da radite deco! Napišite nešto o tome - pisali su oni u komentarima

Drugi korisnici su pozvali sve da prestanu sa osudama jer je rodna disforija, a naročito dismorfija lica, izuzetno teško stanje sa kojim se pojedinac može suočiti.

Uprkos tome što su je neki osuđivali Fara ima veliku zajednicu svojih pratilaca koji je podržavaju i vole, te iskazuju interesovanje za njen život. Mnogi su je pitali za religiju i da li bi prešla u neku drugu, a ona je rekla da poštuje svaku religiju, ali da se prema tome ophodi pasivno, odnosno da sebe ne vidi ni u jednoj. 

Fara je još od 2019. godine ušla u proces uklanjanja tetovaža sa lica i sudeći po tome što je na svom nalogu rekla, on će trajati još dugo. Međutim, ona je zadovoljna prvim ishodom nakon 7 sesija i čeka je još verovatno toliko. Pratioci su joj poručili da voli sebe i da su rezultati fenomenalni te da izgleda sve bolje i bolje. Mnogi pratioci su pohvalili njenu hrabrost i želju da podeli to"putovanje" sa njima i poželeli joj sreću u tome što je napokon pronašla sebe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)