Kosa

NIJE PRALA KOSU ŠAMPONOM 8 MESECI: Pogledajte kako sada izgleda! (FOTO)

Mnogi su mislili da neće izdržati dugo tako, ali je Orim pokazala da to prija njenim vlasima.

15.02.2024 21:52

NIJE PRALA KOSU ŠAMPONOM 8 MESECI: Pogledajte kako sada izgleda! (FOTO)
Printscreen/TikTok/orim

Negovana i zdrava kosa je nešto čemu teže sve žene zbog čega na razne načine pokušavaju da postignu taj cilj, koristeći razne preparate. U skladu sa tim svaka od nas traži odgovarajući šampon ili masku ne bi li održala dobar kvalitet kose i ne bi li je učinila bujnijom i podstakla njen rast.

Iako dame ne prezaju da daju i novac za dobar proizvod, neke ipak odlučuju da stvari prepuste prirodnim rešenjima. 

shutterstock.com

Lepa i kvalitetna kosa san je svake žene

Jedna mlada lajfstajl influenserka podelila je sa svojim pratiocima da se ona potpuno okrenula drugom rešenju ne bi li njena kosa bila kvalitetnija. Orim, kako se predstavlja, na TikToku, je kanadska tiktokerka i ona je otkrila kako kosu nije prala šamponom osam meseci te da zbog toga nije zažalila.

Naprotiv, devojka je otkrila kako to ima pozitivan uticaj na njenu kosu i da je odlučila da je tretira biljem od kojeg pravi serum kojim ispira kosu.

Ona je svojim pratiocima otkrila kako pravi kiselu mešavinu kojom pere dva do tri puta svoju kosu mesečno.

- Ovo je magija prirode. Za ovim zapravo žude vaša kosa i vlasište- rekla je ona u svojoj objavi.

Orim je otkrila kako pravi prirodni šampon u tegli koji ostavlja da odstoji oko šest nedelja i da zatim njime ispira kosu. Ovo organsko rešenje kako ona kaže pruža sve prednosti šampona jer u sebi sadrži ruzmarin koji podmlađuje i čisti kosu, zatim sušene cvetove nevena koji hidriraju vlasište, kao i majčinu dušicu koja odstranjuje perut i na kraju nanu koja sprečava mašćenje kose i podstiče njen rast.

@orim DAY 236 NOT USING SHAMPOO🥳 LOVE MY DIY HERBAL HAIR RINSES ✨🌱 #nopoo #DIY #healthyhair #naturalbeauty #hairgrowth #lifehack #forYOU ♬ Clair de lune/Debussy - もつ

Osim toga ovu biljnu mešavinu tiktokerka meša sa jabukovim sirćetom koje daje sjaj i svežinu njenoj kosi i čini je glatkom. Ovu mešavinu influenserka meša sa vodom i to u razmeri od 1:2. Orim je svojim pratiocima objasnila kako joj je regularno pranje kose šamponom isušilo kosu, a da ovaj napitak pruža potpuno suprotan efekat. 

Upozorila je ipak sve da prilikom ispiranja zatvore dobro oči da sirće ne bi došlo u kontakt sa očima jer može izazvati probleme. Osim toga, rekla je da je potrebno dobro ga umasirati u teme glave i ostaviti da odstoji neko vreme, a onda ga isprati.

Napomenula je da zahvaljujući ovoj napravi više nema perut uprkos tome što mesecima nije oprala kosu šamponom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)