Kosa

ISFENIRANA KOSA VAM TRAJE SAMO JEDAN DAN: Ovo je trik frizera kako da uvek izgledate kao da ste tek izašli iz salona! (FOTO)

Ovi saveti su vrlo korisni ako želite da uvek imate lepu frizuru.

29.01.2024 13:40

ISFENIRANA KOSA VAM TRAJE SAMO JEDAN DAN: Ovo je trik frizera kako da uvek izgledate kao da ste tek izašli iz salona! (FOTO)
Shutterstock

Frizure sa feniranjem nikad nisu izlazile iz mode, ali mnoge dame imaju problem što im frizura iz salona potraje samo jedan dan. Većini žena već sutradan nestane bogati volumen, ali postoji način da se zadrži njen izgled danima. Srećna republika vam donosi nekoliko trikova i tajni frizera kako da danima zadržite izgled frizure kao da ste tek izašli iz salona. 

Ovim savetima možete produžiti trajanje fenirane kose i uživati u njoj nekoliko dana, čak i do kraja radne nedelje. Kada najzad saznate kako da održavate frizuru, možete se osećati sigurno i samouvereno svakoga dana.

shutterstock.com

Kako da vam kosa bude danima kao od frizera

Pravilna priprema kose

Sve počinje pravilnom pripremom kose. Frizeri preporučuju korišćenje tzv. šampona-čistača da bi kosa bila potpuno čista, a zatim nanošenje regeneratora. Takođe, ne preskačite proizvode za oblikovanje kose koji će dodati sjaj i glatkoću.

Tehnika sušenja

Kada je u pitanju feniranje kod kuće, važno je da kosu pravilno podelite. Frizeri preporučuju da se ona podeli na osam delova, kako biste lakše i bolje osušili celu kosu. Savetuje se da koristite okruglu četku za feniranje i da počnete da fenirate sa prednje strane kose umesto sa zadnje strane.

shutterstock.com

Pratite ove savete i imaćete danima kosu isfeniranu kao od frizera

Nega kose između pranja

Uvedite suvi šampon u rutinu nege kose, ali pazite da ne preterate. Takođe, sprej za zadržavanje teksture može učiniti da vaša kosa traje duže, ali manje je više. Takođe je važno obratiti pažnju na vrstu jastučnice na kojoj spavate. Recimo, svilena jastučnica može pomoći da vaša frizura izgleda sveže i sledećeg dana.

Minimalno dodirivanje kose

Preporučljivo je što manje dodirivati kosu, jer to može ubrzati proces njenog mašćenja. Zbog bakterija i prljavštine na rukama, kao i prirodnog ulja, kosa se još brže masti ako je često dodirujete i popravljate.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)