Kosa

OSEDELA JE U 12. GODINI I IZGLEDA ŠOKANTNO: Pogledajte neverovatan prizor (VIDEO)

Prve sede vlasu u njenoj kosi primetio je njen otac Ralf kad je imala samo devet godina.

18.03.2023 17:10

OSEDELA JE U 12. GODINI I IZGLEDA ŠOKANTNO: Pogledajte neverovatan prizor (VIDEO)
Printscreen Instagram/zo.mio

Zoe Miola (25) počela je da sedi kad je imala samo devet godina. Prvi srebrni pramen u njenoj kosi pronašao je njen otac koji je, takođe, počeo da sedi veoma rano, još kao dečak od 12 godina. 

Zbog neobiče kose deca su je maltretirala u školi, ali je ona danas ponosana na to kako izgleda. Dodatno joj je u prihvatanju sebe pomogao i njen dečko Met. On ima riđu kosu i brkove pa se Zoe šali da su njih dvoje "vatra i led".

@zo.mio Replying to @aftereverett Natural Grey Hair Products! #greyhair #greyhairjourney #greyat25 ♬ original sound - Zoë Miolla

Sa devet pčela da sedi

Zoe je počela da sedi još kao devojčica, a razlog je genetika jer su i njen otac i baka prve sede dobili u detinjstvu.

- Sećam se kao da je juče bilo. Imala sam devet godina kad je moj otac Ralf primetio prvi sed pramen u mojoj kosi. I on je počeo da sedi sa samo 12 godina, dok je moja baka Eni prve sede pramenove u kosi imala već sa 14 godina - ispričala je Zoe.

Njena neobična kosa prošarana srebrnim vlasima bila je povod da je deca u školi maltretiraju.

- Zvali su me bakom i raznim drugim pogrdnim imenima. A ja sam samo želela da se ukopim i ne razlikujem od svojih vršnjaka. Sa 12 godina bila sam već poprilično seda i da bih izbegla dalje maltretiranje dece odlučila sam da se ofarbam u crno. Mama mi je pomagala u farbanju i punih šest godina sam se farbala na svakih šest nedelja- dodala je ona.

Kad je napunila 18 odlučila je da prestane da se farba i pustila je svoju kosu da bude prirodne nijanse.
- Kad sam napunila 21 godinu bila sam potpuno seda. Na sreću, išla sam na umetnički koledž gde je sve bilo dozvoljeno i moja seda kosa nikome nije smetala. Prihvatila sam sebe takvu kakva jesam i dobila sam neverovatno samopouzdanje - rekla je Zoe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by zoë miolla (@zo.mio)

Vatra i led

Kako tvrdi, njoj se zapravo oduvek sviđala seda kosa. 

- Moj otac Ralf oduvek je bio sed i uvek me podseća koliko je lepa naša srebrna kosa. Uvek sam mislila da ima najlepšu i najzdraviju kosu na svetu - rekla je Zoe.

Pored njenog oca, najveći obožavalac njenih sedi vlasi je njen dečko Met Grifin koji nije verovao da je to njena prirodna kosa.

- Upoznali smo se na zabavi povodom Noći veštica. Mislio je da je moja seda kosa perika i deo mog kostima. Kad je shvatio da je to ipak moja prirodna kosa, potpuno se oduševio. On je prirodno riđ, ima crvenu kosu i brkove pa se stalno šalimo kako smo nas dvoje "vatra i led". On je ponosan na mene, voli devojke koje se izdvajaju od drugih i najveća mi je podrška u odluci da ostanem seda iako sam mlada - istakla je Zoe. 

Ona na društvenim mrežama, posebno na Tik Toku često postavlja video snimke svoje kose i kako je neguje.
- Seda kosa nije strašna stvar, ona pokazuje mudrost. Nadam se da ću inspirisati i druge devojke da neguju svoj prirodni izgled, da vole sebe i budu to što jesu - zaključila je je Zoe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)