Kosa

SEDA KOSA, ZAŠTO DA NE? Idealne frizure za boju kose koja je dugo smatrana nepopularnom , ali pogledajte kako je ove dame nose

Pre nego što odete po farbu ili kod frizera da biste prikrile svoje sede vlasi, razmislite još jednom dobro. Svoju prirodnost i starenje možete pokazati sada ponosno, jer je trend sede kose već uveliko prisutan i među starijim, ali i mlađim dama.

18.07.2022 19:00

SEDA KOSA, ZAŠTO DA NE? Idealne frizure za boju kose koja je dugo smatrana nepopularnom , ali pogledajte kako je ove dame nose
Foto: Shutterstock

Iako je dugo seda kosa bila nepravedno potisnuta u modnim krugovima i smatrana prvim pokazateljem starosti i godina koje se nižu, mnoge javne ličnosti je nose sa ponosom i pokazuju da ona ume da predstavlja eleganciju i ženstvenost kod dama.

Kosa vremenom gubi na svom kvalitetu kao i prirodnom pigmentu, pa se kod dama javlja panika sa prvom pojavom sedih. Međutim, iza nas su vremena kada bi se mnogi zgražavali na izrastak ili potpuno sedu kosu, jer je  zavladao trend da se i među mlađim ali i starijim damama, neguje potpuno prirodna kosa, tačnije, ona seda.

Seda kosa lepo stoji maslinastom tenu ili onim damam svetlije puti, ali sa žutim podnijansama. Prikladna je i stoji apsolutno svim generacijama ukoliko je stilizujete na pravi način i nosite sa samopouzdanjem. Od javnih ličnosti među poznatijima je glumica Helen Miren, koja uz svoje godine ponosno nosi ovakvu frizuru, koja je na mnogim njenim pojavljivanjima u javnost odlično stilizovana.

 

 

U jednom intervjuu za  "Vog" je otkrila, kako je zavolela svoju sedu kosu i da ju je inspirisala uloga kraljice Šarlot u „Ludilu kralja Džordža“ jer se tada takva frizura smatrala idealom lepote.

Seda kosa nikada nije izgledala izazovnije nego na Sari Haris iz britanskog "Voga" koja je ponosno nosi i deluje jednako privlačno poput drugih dama u njenim godinama

 

 

- Sviđa mi se buntovnost sive kose. To što je neformistička i što većina žena poseže da prekrije sede drugom bojom. Drago mi je da se sve više žena odlučuje za sedu kosu i javljaju mi se sa porukama kako ih je moja frizura inspirisala da budu sede – rekla je ona jednom prilikom

Među revolucionarnim frizurama se među starijim damama svojm nekonvencionalnošću izdvaja i manekenka Joani Džonson koja uveliko gazi sedmu deceniju.

 

 

Na pragu osme ona izgleda  fascinantno sa svojim sedim vlasima i dugom kosom razbija mitove o ženama koje bi u tim godinama trebalo da izgledaju poput klasičnih baka. Ona je u jednom intervjuu rekla kako je žena koja prihvata svoju prirodnu lepotu osnažujuća, a ona se oseća upravo tako.

Karolina Labošer je već prepoznatljivo lice po društvenim mrežama, naročito Instagramu, jer je i ona jedan od Vogovih modela koji prkosi modnoj industriji i svoju prelepu bujnu sedu kosu nosi ponosno i sa samopouzdanjem. Iako je na početku mrzela svoje sede i teško se suočila sa tim prvim pokazateljem stvarnosti, ona je danas nosi vrlo atraktivno.

 

 

Iako su mnogi smatrali da Kijanu Rivs zaslužuje mlađu partnerku smatrajući da ona ima više godina zbog svoje sede kose, mnogi su se iznenadili kada su saznali da Aleksandra Grant, Kijanova sadašnja verenica je tek u četrdesetim. Iako odudara od klasične lepote svojih vršnjakinja i neguje neofarbanu kosu, ova frizura na njoj stoji savršeno uz njen nežan i pitom izgled.

 

 

Anika Von Holdt je još jedna od sedokosih starijih dama koje prkose farbanju i nose dugu sedu kosu sa velikim samopouzdanjem poput mlađih generacija. Ova danska spisateljica ima mnoštvo pratilaca na Instagramu koji joj svakodnevno upućuju komplimente na račun njenog izgleda, koji je složićete se, za njenih 54.godina na zavidnom nivou.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)