Kosa

JEDNOSTAVAN TRIK ZA ČISTU I UREDNU KOSU U SVAKOM TRENUTKU: Ne, nije u pitanju šampon za suvo pranje!

Kako biste izbegli svakodnevno pranje kose, poslužite se malim trikom uz pomoću kojeg će vaša frizura izgledati kao da ste tek izašli iz frizerskog salona.

12.10.2022 09:01

JEDNOSTAVAN TRIK ZA ČISTU I UREDNU KOSU U SVAKOM TRENUTKU: Ne, nije u pitanju šampon za suvo pranje!
pexels.com

Za sve koji imaju masan tip kose, prava je muka održati urednu i sređenu frizuru. Već posle jednog dana od pranja, vlasište se masti i kosa delule prljavo. Svakodnevnim pranjem samo je dodatno možete oštetiti.

Do sada su postojali različiti načini na koje su se devojke dovijale kako bi kosi vratile bujnosti lepšravost kao posle pranja. Najčešće je za prvu pomoć upotrebljavan šampon za suvo pranje. 

Sada isti efekat, ako ne i bolji, možete postići sa jednim sredstvom koje sigurno svi imate kod kuće. U pitanju je klasičan, beli prah puder.

Natapkajte ga na teme kose i utrljajte prstima sve dok se prah potpuno ne stopi sa kosom i ne ostanu vidljivi beli tragovi. Tankim češljem možete malo natapirati taj vrh, a potom ga običnom četkom iščetkati. Rezultat će vas oduševiti. 

shutterstock.com

Puder za osvežavanje kose

 

Naravno, ovo nije rešenje za svakodnevnu upotrebu umesto pranja kose, već da preskočite jedan dan pranja. Pogodan je i hitnim sličajevima kada, na primer, neplanirano morate da izađete na sastanak ili da završavate neke obaveze u gradu, a kosa vam nije u baš najboljem izdanju. 

Inače, za sve one koji imaju problem sa bujnosti kose, postoji i jedan fantastičan savet. Jedna žena je na Tiktoku podelila sjajan video kako napraviti preparat za kosu od te čudesne biljke od koje će ona "rasti kao trava". Tiktokerka je na svom primeru pokazala novo vlasište i kosu koja se obnavlja, tvrdeći da se to dogodilo zahvaljujući preparatu koji je sama napravila.

Recept:

U šerpu nalijte 3 šolje vode i dodajte 5 do 6 grančica ruzmarina. Stavite je na šporet da se greje do tačke ključanja, a onda smanjite temperaturu i ostavite pokriveno da odstoji 10 minuta. Isključite šporet i ostavite da se šerpa hladi oko 25 minuta. Nakon toga, sklonite poklopac i procedite ruzmarin. Uzmite levak kako bi nalili tečnost u staklenu bocu. Stavite na nju raspršivač i prskajte po kosi.

pexels.com

Ruzmarin za bujniju kosu

 

A da je ruzmarin dobar za kosu pokazuju i mnoge studije koje su pokazale da on zaista podstiče rast kose, a mnogi ljudi kojima je dijagnostifikovana androgena alopecija (ćelavost kod muškaraca) primetili su da korišćenje ruzmarina duže vreme podstiče pozitivne promene i rast kose. Ruzmarin, takođe, čini dlaku debljom i ublažava potencijalne upale vlasišta.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)