Kanski festival 2024

FRANCUSKA IKONA STILA SE NE PREDAJE: Katrin Denev ne odustaje od crvenog tepiha u Kanu ni u 9 deceniji

Za pojavljivanje na festivalu odabrala je neobičan šik komplet sa dugačkom tunikom koja je dopirala do gležnjeva.

23.05.2024 21:01

FRANCUSKA IKONA STILA SE NE PREDAJE: Katrin Denev ne odustaje od crvenog tepiha u Kanu ni u 9 deceniji
Manuele Mangiarotti / Zuma Press / Profimedia

Katrin Denev (80) nekada je važila za najlepšu ženu na svetu. Francuska glumica bila je oličenje elegancije i stila, ali od nekadašnje lepotice malo šta ostalo. Godine su uzele danak i od nekadašnje lepotice ostala je samo senka. 

Vremešna glumica večeras je prošetala crvenim tepihom na 77. Kanskom festivalu i svi su zanemeli kad su je ugledali. Vidno se ugojila, a lice joj je otečeno usled, kako se sumnja, brojnih filera koje je koristila kako bi zadržala mladalački izgled. 

Ali, i dalje zrači harizmom i samopouzdanjem kao da joj je 20 godina. Znalački je pozira okupljenim fotoreporterima obučena u neobičan šik komplet sa dugačkom tunikom koja je dopirala do gležnjeva. 

Ketrin Danev je rođena 22. oktobra 1943. godine u Parizu. Šezdesetih godina prošlog veka, postala je zvezda već sa ulogom u jednom od svojih prvih filmova "The Umbrellas of Cherbourg".

Vrtoglavi uspeh usledio je nakon film "Lepotica dana," kada je postala jedna od najpoznatijih evropskih glumica. 

Studios de Boulogne Billancourt / Christophel Collection / Profimedia

Katrin Denev je nekad bila jedna od najlepših žena na svetu

 

Plavokosa lepotica kraljevskog držanja osvajala na filmu, ali i van njega, bila je zaštitno lice Šanela, a i danas važi za ikonu stila u Francuskoj. U zenitu popularnosti proglašavana je za najlepšu ženu na svetu. 

Osim po ulogama Katrin je bila poznata i po svom burnom ljubavnom životu. Bila je udata za modnog fotografa Dejvida Bejlija, ali nisu imali dece.

Potom je bila u dugogodišnjim vezama sa rediteljem Rožeom Vadimom, s kojim je dobila sina Kristijana, i glumcem Marčelom Mastrojanijem, s kojim je dobila ćerku Kjaru. 

Bila je u vezi sa irskim snimateljem Hjuom Džonsonom kojeg je upoznala na snimanju filma "The Hunger", kao i sa francuskim televizijskim producentom Pjerom Leskurom. Pored muškaraca porok su joj bile i cigarete, ali nije poznato da li ih konzumira i danas.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)