Tetka Saveta

OBRADUJTE VOLJENU ŽENU ZA OSMI MART: Pokažite joj koliko vam znači ručno rađenom čestitkom!

Ukoliko želite svojoj mami, sestri, supruzi ili bilo kojoj drugoj dami koja vam znači da poželite srećan praznik žena, učinite to čestitkom koju ste lično vi napravili.

02.03.2022 23:00

OBRADUJTE VOLJENU ŽENU ZA OSMI MART: Pokažite joj koliko vam znači ručno rađenom čestitkom!
tiktok/printscreen-shareclub

Iako su najrazličitije čestitke dostupne svuda, ništa neće ostaviti jači i lepši pečat nego vaša rukotvorina kojom ćete voljenoj osobi staviti do znanja da je vredna vašeg truda i ljubavi. U susret Osmom martu portal Srećna Republika vam donosi tutorijal za pravljenje divne personalizovane čestitke.

Materijal:

  • Tanji crveni papir za ružice
  • Deblji crveni papir za osnovu čestitke
  • Crni papir
  • Beli papir
  • Lepak
  • Makaze
  • Grafitna olovka
  • Čačkalica
  • Flomasteri u željenoj boji

Izrada:

Crveni papir presavijte na pola po širini, tako da dobijete dva pravougaonika. Na jednoj strani iscrtajte srce grafitnom olovkom i prateći tu liniju isecite ga ali pazite da vam na mestu gde ste presavili papir dva srca, prednje i zadnje, ostanu spojena na dva mesta.

Zatim isecite mnoštvo krugova od crvenog papira, manje ili veće, po želji, broj će zavisiti od veličine krugova i veličine srca. Krugove isecite na spirale pa uzmite čačkalicu i namotajte spiralu oko nje tako da dobijete ružicu, pa kada to uradite zalepite lepkom kraj spirale za cvet da se ne odmotava. Namotajte onoliko ružica koliko vam treba da prekrijete njima celo srce sa prednje strane, pa ih lepkom zalepite na lice srca.

tiktok/printscreen-shareclub

Ružice na srcu

Isecite od belog papira srce, nešto manje nego ono koje čini osnovu čestitke, pa belo srce zalepite u česitiku sa unutrašnje strane. Ispišite tekst vaše čestitke na njemu ali pazite da se mastilo flomastera na preslika na crveni papir.

tiktok/printscreen-shareclub

Poruka u čestitki

Od crnog papira isecite krug, preklopite ga na pola pa donju polovinu presavijte sa obe strane tako da dobijete kovertu koja podseća na levak. Budući da vaša crna koverta ima špic na dnu, špicasti deo vaše srce-čestitke će se tu savršeno uklopiti.

tiktok/printscreen-shareclub

Gotova čestitka

Od belog papira isecite trakicu, ispišite na njon neku lepu poruku flomasterom pa trakicu zalepite na kovertu, kako biste osigurali da se krajevi „poklopca“ koverte ne otvaraju i otklapaju. I to je to, vaša čestitka u obliku buketa ruža u srcu je gotova. Na vama je samo da odlučite kome ćete je pokloniti!

Komentari (0)