Jednostavno i jeftino!

NE BACAJTE PARE NA GLUPOSTI: Kuhinjski gedžeti koje možete zameniti mnogo jeftinijim stvarima!

Mnogi kuhinjski gedžeti su jako slatki i korisni, ali moguće je zameniti ih svakodnevnim stvarima koje svi imamo!

05.02.2022 22:15

NE BACAJTE PARE NA GLUPOSTI: Kuhinjski gedžeti koje možete zameniti mnogo jeftinijim stvarima!
YouTube/printscreen

Svakodnevno se susrećemo sa problemima u kuhinji koji bi bili mnogo manje zahtevni kada bismo imali pravu opremu da ih rešimo. Iz tog razloga brojni kuhinjski gedžeti postali su omiljeni dodaci kod domaćica širom sveta. Ipak, oni mogu biti besmisleno skupi, koliko god da su slatki, te su mnoge domaćice rešile da pokažu kako postići isto na jednostavniji način.

Portal Srećna republika otkriva vam kako da vam kuvanje bude lakše, a da pritom ne kupujete stvari koje vam nisu zaista neophodne!

YouTube/printscreen

Viljuška za seckanje banane

 

Viljuška za seckanje banane

Sve domaćice su svesne da su ravnomerno iseckani komadići banane ili nekog drugog voća ne samo lepi, već i korisni, posebno kada pravite višeslojnu tortu. Postoje broni gedžeti koji vam mogu pomoći da iseckate vašu bananu da bude baš savršenog oblika, ali je mnogo jeftiniji način samo kleštima rotirati zupce viljuške da budu kao nož i onda njome iseći bananu. Kolutovi će biti jednaki, a vi ćete uštedeti novac.

YouTube/printscreen

Hvataljka napravljena od dve viljuške

 

Hvataljka od viljušaka

Kupovina hvataljka različitih veličina može biti naporna i dosadna. Nema potrebe gubiti vremena na to, kad ih jednostavno možete napraviti. Uzmite dve viljuške i štipaljku. Zalepite viljuške sa svake strane štipaljke i eto vam je vaša hvataljka.

YouTube/printscreen

Modlice za suši

 

Modlice za suši

Postoje modlice za sve. Za mafine, velike i male projice, led, suši i brojne druge stvari. Ipak, ne morate kupovati pojedinačne modlice za pojedinačne vrste hrane. Ne samo da to može biti skup sport, već vas dovodi u situaciju da nemate gde da ih držite kada ih ne koristite. Budite pametniji od proizvođača i iskoristite modlice za led da biste napravili suši. Jednostavno u svaki deo ubacite sve što ide u suši i okrenite naopako da izađu iz modle.

YouTube/printscreen

Rendanje margarina

 

Rendani margarin

Namazati margarin na hleb može biti pravi izazov, ali nije neophodno zbog toga kupovati poseban nož. Jednostavno uzmite rendu koju imate u kući i izrendajte margarin po hlebu, pa ga razmažite.

YouTube/printscreen

Slamčica za čošćenje jagode

 

Slamčica za čišćenje jagode

Jagodu je moguće očistiti nožem ili nekim gedžetom, ali i slamčica postiže isti efekat. Kako je jagoda meko voće, dovoljno je samo da sa donje strane gurnete slamčicu i gurate je dok ne izađe napolje sa druge strane pri čemu će skloniti njeno lišće.

YouTube/printscreen

Oklagija za sitnjenje belog luka

 

Oklagija za sitnjenje luka

Postoji posebni secko za beli luk, međutim postoji i oklagija. Jednostavno stavite beli luk koji vam je potreban u neku kesu i udarajte oklagijom po njemu, dobićete usitnjen beli luk kao da ste koristili gedžet.

YouTube/printscreen

Peglom vakumirajte kesu čipsa

 

Pegla za vakuum

Kada ne pojedete čips do kraja korisno je vakumirati kesu da ne bi čips postao bezukusan. Na jednostavan način možete vakumirati kesicu čipsa, ili bilo čega drugog, a da ne kupujete gedžete za to. Dovoljno je samo da uzmete aluminijumsku foliju postavite je sa obe strane kese i pređete preko nje peglom.

YouTube/printscreen

Čačkalica za vađenje zrna kukuruza

 

Čačkalica za čišćenje kukuruza

Ponekada imaate klip kukuruza,a vama trebaju samo zrna. U takvim slučajevima jednostavno je potrebno da gurnete čačkalicu kroz zrna kukuruza u jednom redu, a zatim povucite na gore. Zrna kukuruza biće lepo izvučena iz klipa, a vama će posao biti mnogo lakši.

YouTube/printscreen

Čišćenje miksera u vodi

 

Mikser

Nakon pravljenja šlaga mutilice se teško peru. Ipak, ne morate imati poseban gedžet za to. Dovoljno je napuniti neku činiju modom i zatim uključiti mikser kao da mutite vodu. Mutilice će za tren oka da vam budu potpuno čiste.

YouTube/printscreen

Jednostavno seckanje kivija

 

Mutilica za čišćenje kivija

Da bi vam svaki deo kivija bio podjednake veličine ne morate kupiti poseban secko za kivi. Dovoljno je da uzmete mutilicu iz miksera, postavite je po sredini kivija, gurnete je do kraja i rotirate. Kada napravite pun krug izvucite je iz kivija i gledajte u svoje savršene komadiće kivija sa divljenjem.

Komentari (0)