INSTANT ZEN

MEHURIĆIMA DO UNUTRAŠNJEG MIRA: EVO zašto je PUCKETAVA FOLIJA zakon za živce!

Ako ste danas malo nervozni, pronađite komad pucketave folije i za svega par minuta bićete ponovo zen.

04.02.2022 23:03

MEHURIĆIMA DO UNUTRAŠNJEG MIRA: EVO zašto je PUCKETAVA FOLIJA zakon za živce!
pexels.com

Da su daleke 1960. godine Mark Čavanes i Alfred Filding znali da će njihov izum mnogima služiti kao lek za smirenje, našli bi se u velikom čudu. Naime, ovaj dvojac je samo pokušavao da izmisli novi materijal za tapete koji bi se lako čistio. Umesto toga, napravili su pucketavu foliju, koja je imala tu čast da se u nju pakuju IBM-ovi računari. Portal Srećna Republika vam donosi priču o ovom genijalnom proizvodu.

pexels.com

Par pakuje nameštaj

Priznajte, nema osobe koja barem jednom u životu nije odolela porivu da uzme foliju sa mjehurićima punim vazduha i pucketa jedan po jedan. Ovo PVC folija se danas koristi za bezbedno pakovanje tehničke robe i predmeta u poštanskom saobraćaju, prevozu ili svakodnevnoj upotrebi, a čuva i lako lomljive predmete prilikom transporta, ili na primer, vaše sledeće selidbe, piše portal 24sata.hr.

Ova folija izrađena od polietilena se pokazala kao odlično sredstvo za “smirenje” i razonodu. I to je čak i naučno dokazano 90-ih godina. U okviru istraživanja sprovedenog na Univerzitetu Zapadne Nove Engleske, profesorka Kejtlin Dilon je otkrila da je grupa studenata koji su stiskali pucketavu foliju nakon toga bila smirenija, za razliku od onih koji nisu posegli za njom.

pexels.com

Devojka pakuje posuđe

Dakle, sledeći put kada vam nešto podigne pritisak ili vam neko stane na žulj, samo se latite pucketanja mehurića i sve će ponovo biti u najboljem redu!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)