LJUBAV JE U DETALJIMA

UPAKUJTE POKLON U ČISTU LJUBAV: 6 ORIGINALNIH IDEJA ZA SAVRŠENI PRAZNIČNI PAKETIĆ!

Vreme darivanja je pred nama a portal Srećna Republika vam donosi 6 odličnih saveta za pakovanje poklona svih oblika i veličina. Vaše je samo da uposlite prste i date mašti na volju.

20.12.2021 17:22

UPAKUJTE POKLON U ČISTU LJUBAV: 6 ORIGINALNIH IDEJA ZA SAVRŠENI PRAZNIČNI PAKETIĆ!
unsplash.com

Kupili ste savršene poklone dragim ljudima i želite da ih paketić iz snova dočeka ispod jelke ali nemate nikakvu ideju odakle da krenete sa pakovanjem? Ne brinite ništa, mi smo tu za vas i donosimo vam baš ono što vam treba – predloge koji će vaše darove pretvoriti u mala umetnička dela.

Ako ste kupili neke sitnice za klince a ne znate kako da ih upakujete, poslužite se onim za šta znate da deca sigurno vole – životinjice. Mi vam predlažemo slatkog paprinog zeku, koji je sam po sebi divno iznenađenje, a da ne govorimo o poklonu koji u sebi krije!

Ukoliko ste nekom knjigoljupcu kupili najnovije delo njegovog omiljenog autora, predstavljamo vam idealan način da zapakujete knjigu. Ova metoda vam čak ostavlja i džepić u koji možete da umetnete i neku simpatičnu čestitku, prepunu najlepših želja. Ili pak cvet, ako je dama u pitanju.

Vašoj  voljenoj osobi ste kupili komad nakita a ne želite da ona to baš odmah nasluti? Predlažemo vam ovaj preslatki način pakovanja, koji će vam poslužiti kao idealna diverzija kako bi faktor iznenađenja bio još veći.

Kada je pakovanje odeće u pitanju, svi imamo poteškoće, budući da se tkanina lako savija i zadaje nam glavobolje prilikom obmotavanja. Donosimo vam idealan savet za pakovanje nosivih poklona a zamislite samo koliko će se neko vama drag obradovati kada vidi da ste mu košulju zapakovali u - košulju.

Nosite na poklon piće ali vam je glupo da se na vratima pojavite sa flašom u ruci ili da je neupakovanu ostavite ispod jelke? Bez brige, imamo mi rešenje i za tu začkoljicu. Pogledajte kako da flaše upakujete kao profesionalac.

Najslađe smo ostavili za kraj, naravno! Kupili ste poklon koji je okrugao ili nepravilnog oblika, mučite se da ga zapakujete, ne možete da ga uhvatite ni za glavu ni za rep? Mi vam predlažemo način pakovanja koji je prava bombonica – bukvalno! Obradujte sebi dragu osobu ovim simpatičnim pakovanjem, a ako uz poklon dodate i neki pravi slatkiš, sasvim smo sigurni da će iznenađenje biti duplo lepše.

BONUS SAVETI:

ODABIR PAPIRA

Ako pakujete knjigu, odlučite se za ukrasni papir, umesto za foliju ili celofan. Vodite računa da ne pritiskate ivice knjige previše čvrsto dok obmotavate knjigu, jer se papir može istanjiti i pocepati. Budite nežni i precizni i poklon će biti kao iz bajke.

KAKVA MI TRAKA TREBA?

Ako se dvoumite između plastične i satenske trake, mi vam savetujemo ovu drugu. Mogu se kupiti u najrazličitijim bojama u prodavnicama pozamanterije, izgledaju luksuznije a povoljne su i možete kupiti tačno onoliko koliko vam treba. Sa njima morate voditi računa o materijalu preko kojeg ih vezujete. Stoga, izbegavajte da ih stavljate preko celofana ili folija, zato što će da klize i spadaju. U tom slučaju, alternativa bi bila plišana mašna.

SELOTEJP

Možda ste mislili da ovo nije nešto čemu bi trebalo posvetiti pažnju, ali detalji su uvek ti koji prave razliku. Kada kupujete selotejp za poklone, odlučite se za onaj matirani umesto sjajnog, jer lepše izgleda preko papira ili celofana.

Takođe, ako pakujete poklone za decu i odlučite se za jednobojni ukrasni papir, možete paketiću dati malo razigranosti i dimenzije pomoću dekorativnih lepljivih traka, koje po sebi imaju razne vesele crteže i likove iz animiranih filmova. U knjižarama i kartolerijama ih možete naći i pod nazivom voši trake.

ČESTITKA PO MERI

Kada kupujete čestitku, razmišljajte o dimenzijama poklona. Pakovanje i čestitka bi po pravilu uvek trebalo da budu srazmerni, što znači da ćete uz knjigu, odevni predmet ili neki drugi veći poklon uzeti čestitku standardnih dimenzija, 300x200 mm sa prevojem, odnosno 150×200 mm kada je savijena na pola.

Za nakit, parfem ili sitnicu trebalo bi odabrati čestitku manjeg formata, 120x80 mm sa prevojem, odnosno 60×80 mm kada je savijena na pola. Uz njih obično dobijate bele koverte, ali ako ste ljubitelji veselog kolorita možete odvojeno kupiti jednobojnu kovertu u nekoj drugoj boji koja se slaže sa vašim ukrasnim papirom.

RECIKLAŽOM DO MAŠNE

Umesto da kupite plastičnu mašnu, iskoristite ostatke ukrasnog papira i napravite idealnu dekoraciju od njega. Ako je papir koji ste izabrali za poklone dvostran to je dodatni bonus, jer onda mašna može biti u boji koja se nalazi na naličju dok se na samom poklonu vidi lice ukrasnog papira. Tutorijal za pravljenje brze mašne možete pronaći u videu ispod.

DODAJTE PAKETU LIČNI PEČAT

Ako želite da vašem ukrasnom pakovanju dodate lični pečat i od lepog da pretvorite u najlepše, predlažemo vam da između papira i ukrasne trake udenete neki cvet, bilo svež ili suvi, ili pak borovu grančicu, koja će poklonu pored originalnosti dati i fenomenalan miris koji asocira na praznike i slavlja.

Da li i vi imate neke originalne načine za pakovanje poklona? Podelite ih sa nama u komentarima!

Komentari (0)