Mnoge mlade domaćice plaše se da pripremaju neko jelo jer nisu sigurne u svoje veštine. Kuvanje može da bude veoma dugo i naprono, ali ne mora da bude tako! Portal Srećna republika donosi vam trikove iskusnih domaćica koji će učiniti vaš boravak u kuhinji lakim i izuzetno brzim!
Prava mera ulja
Kada otvorimo ulje obično plastiku između poklopca i flaše bacamo, a zatim se mučimo sa sipanjem ulja. Gotovo uvek nam iscuri previše ili prstima pokušavamo da sprečimo da do toga dođe pa nam ruke budu masne. Da do toga ne bi došlo, sve što treba da uradimo jeste da tu plastiku okrenemo i vratimo je nazad u flašu. Krug na njoj koji povlačimo da otvorimo flašu stvara prolaz za ulje, dok ostatak te plastike sprečava da iscuri previše. Ovo je genijalan izum, zar ne?
Papir za pečenje koji beži
Sve domaćice znaju kako je kad papir za pečenje neće lepo da stane u pleh. Pokušavanje da ga smestimo tako da se ne pomer potpuno je bezuspešno sve tok ga ne potpopimo u vodi. Da, dobro ste pročitali. Pokvasite ga, a onda ga postavite u pleh i neće vam bežati!
Brzo kuvanje brokolija
Većina domaćica lomi brokoli kako bi mogla da skuva sve cvetove od jednom, ali osim što je teško, to je i potpuno gubljenje vremena. Sve što treba da uradite jeste da stavite ceo brokoli u vodu tako što ćete ga okrenuti tako da stablo viri iz vode. Kada se brokoli lepo ukuva, bez problema ćete moći da isečete stablo.
Folija u pravom obliku
Bilo da foliju hoćete da stavite u tiganj, pleh ili šerpu, nije je lako oblikovati tako da stane kako treba. Sve što treba da uradite jeste da okrenete naopako pleh i onda preko njega oblikujete foliju. Kada svoj pleh okrenete na pravu stranu, folija će se savršeno uklapati sa njim.
Da hleb ne buđa
Često vam se dešava da kad hleb ostavite u kesi on pobuđavi? Da se to ne bi dešavalo, nabavite plastičnu vakumiranu kutiju i u njega ubacite hleb. Biće svež dugo nakon što ste ga kupili.
Da skinete kožicu sa ribe
Mnogi ljudi ne vole riblju kožicu, a skidanje iste može da bude posebno teško. Da biste pobedili ribu sve što treba da uradite jeste da je zagrejet. Prinesite plamen kožici i ona će se maltane sama odlepiti.
Krompi da pokupi so
Ukoliko slučajno presolite neko jelo, ne morate ga bacati dovoljno je samo da stavite krompir u to jelo i pustite da se tako skuva. Krompir će pokupiti višak soli i vaše jelo će biti ukusno.
Vlažna maramica protiv luka
Svi plačukada seku luk. Taj nerijatan osećaj nas sve nervira. Ipak, postoji jedno vrlo lako rešenje. Nakvasite običnu maramicu i stavite je pored luka dok ga sečete. Ona će pokupiti svu ljutinu i vi nećete plakati.
Dva čepa i žilet
Da biste olakšali sebi seckanje krastavca i da bi vam komadići uvek bili iste veličine potrebno je da napravite samo jednu stvar. Uzmite dva plastična čepa i presecite ih malo na istoj visini. U procepe ubacite žilet. Postavite ga na radnu površinu i uživajte u seckanju.
Sirće protiv muva
Svi volimo da jedemo napolju leti. Međutim, od ovog uživanja često nas odvlače muve i insekti. Da biste to izbegli u jednu čašicu za rakiju sipajte sirće i postavite je na sredinu stola. Uživajte u jelu bez neželjenih gostiju.
Fide od špageta
Koliko puta vam se desilo da spremate supu i pred sam kraj shvatite da nemate fide? Ovaj problem ja jako lako rešiv. Uzmite čistu krpu i u nju postavite malo špageta. Umotajte krpu i njome pređite preko ivice radne površine dok se špagete ne slome. Vaše nove fide biće jako ukusne.
Savršen krug od testa
Iseći savršen krug ume da bude veoma naporan, čak i gotovo nemoguć, posao. Moguće je učiniti ga mnogo lakšim, a za to vam je potreban samo poklopac od šerpe. Razvucite testo i poklopac naslonite na njega dok ga ne probijete i dobićete savršenn krug.
Povrće skuvano na pari
Za najukusnije povrće na pari potrebno je samo nekoliko minuta ako znate kako da ga napravite. Uzmite tiganj, napunite ga vodom i preko nje postavite tanjir sa povrćem. Poklopite tiganj poklopcem i kuvajte!
Da pokupite kajmak
Kada nešto kuvate obično se na površini nakupi kajmak. Ukoliko ga ne volite, on može prilično da vas nervira. Da bi ste ga lako pokupili, dok kuvate to jelo, samo uzmite kutlaču i u nju stavite kockice leda. Kajmak će se zakačiti na kutlaču i lako ćete ga skinuti.
Podgrevanje pice
Ukoliko nemate mikrotalasnu podgrevanje pice može da bude ozbiljan problem. Ipak, postoji jednostano rešenje. U tiganj sa malo ulja stavite parče pice i poklopite ga poklopcem. Vaša pica biće sveža kao kad ste je kupili.
Gumice za lakše seckanje mladog luka
Da biste brzo iseckali što više mladog luka možete, potrebno je samo da na nekoliko mesta njega vežete gumicama. Luk neće bežati sa strane i seckanje će biti lako.
Drvena kutlača da mleko ne pokipi
Svi znaju da čim prestanemo da gledamo mleko ono pokipi. Da bi pobedili mleko koje voli da beži, samo preko šerpe stavite drvenu kutlaču.
Savršene kuglice u čaši
Napravite savršene kuglice od testa može da bude veoma teško, da biste to uradili na pametniji način okrenite čašu naopako i stavite je preko kuglice. Pomerajte je po radnoj površini i dobićete savršenu kuglicu.
Komentari (0)