Brzo i lako!

KUVANJE MOŽE BITI LAKO I BRZO: Saveti iz kuhinje koji će vam uštedeti vreme!

Kuhinja je veliki bauk za mnoge domaćice, a evo kako da postane zabavna!

24.01.2022 17:16

KUVANJE MOŽE BITI LAKO I BRZO: Saveti iz kuhinje koji će vam uštedeti vreme!
pexels.com

Mnoge mlade domaćice plaše se da pripremaju neko jelo jer nisu sigurne u svoje veštine. Kuvanje može da bude veoma dugo i naprono, ali ne mora da bude tako! Portal Srećna republika donosi vam trikove iskusnih domaćica koji će učiniti vaš boravak u kuhinji lakim i izuzetno brzim!

Prava mera ulja

Kada otvorimo ulje obično plastiku između poklopca i flaše bacamo, a zatim se mučimo sa sipanjem ulja. Gotovo uvek nam iscuri previše ili prstima pokušavamo da sprečimo da do toga dođe pa nam ruke budu masne. Da do toga ne bi došlo, sve što treba da uradimo jeste da tu plastiku okrenemo i vratimo je nazad u flašu. Krug na njoj koji povlačimo da otvorimo flašu stvara prolaz za ulje, dok ostatak te plastike sprečava da iscuri previše. Ovo je genijalan izum, zar ne?

printscreen

Okrenite poklopac

 

Papir za pečenje koji beži

Sve domaćice znaju kako je kad papir za pečenje neće lepo da stane u pleh. Pokušavanje da ga smestimo tako da se ne pomer potpuno je bezuspešno sve tok ga ne potpopimo u vodi. Da, dobro ste pročitali. Pokvasite ga, a onda ga postavite u pleh i neće vam bežati!

printscreen

Pokvasite papir za pečenje

 

Brzo kuvanje brokolija

Većina domaćica lomi brokoli kako bi mogla da skuva sve cvetove od jednom, ali osim što je teško, to je i potpuno gubljenje vremena. Sve što treba da uradite jeste da stavite ceo brokoli u vodu tako što ćete ga okrenuti tako da stablo viri iz vode. Kada se brokoli lepo ukuva, bez  problema ćete moći da isečete stablo.

printscreen

Lako kuvanj brokolija

 

Folija u pravom obliku

Bilo da foliju hoćete da stavite u tiganj, pleh ili šerpu, nije je lako oblikovati tako da stane kako treba. Sve što treba da uradite jeste da okrenete naopako pleh i onda preko njega oblikujete foliju. Kada svoj pleh okrenete na pravu stranu, folija će se savršeno uklapati sa njim.

printscreen

Foliju oblikujte bez problema

 

Da hleb ne buđa

Često vam se dešava da kad hleb ostavite u kesi on pobuđavi? Da se to ne bi dešavalo, nabavite plastičnu vakumiranu kutiju i u njega ubacite hleb. Biće svež dugo nakon što ste ga kupili.

printscreen

Da hleb ne buđa

 

Da skinete kožicu sa ribe

Mnogi ljudi ne vole riblju kožicu, a skidanje iste može da bude posebno teško. Da biste pobedili ribu sve što treba da uradite jeste da je zagrejet. Prinesite plamen kožici i ona će se maltane sama odlepiti.

printscreen

Kožica će se sama odlepiti

 

Krompi da pokupi so

Ukoliko slučajno presolite neko jelo, ne morate ga bacati dovoljno je samo da stavite krompir u to jelo i pustite da se tako skuva. Krompir će pokupiti višak soli i vaše jelo će biti ukusno.

printscreen

Krompir skuplja višak soli

 

Vlažna maramica protiv luka

Svi plačukada seku luk. Taj nerijatan osećaj nas sve nervira. Ipak, postoji jedno vrlo lako rešenje. Nakvasite običnu maramicu i stavite je pored luka dok ga sečete. Ona će pokupiti svu ljutinu i vi nećete plakati.

printscreen

Maramica skuplja ljutinu

 

Dva čepa i žilet

Da biste olakšali sebi seckanje krastavca i da bi vam komadići uvek bili iste veličine potrebno je da napravite samo jednu stvar. Uzmite dva plastična čepa i presecite ih malo na istoj visini. U procepe ubacite žilet. Postavite ga na radnu površinu i uživajte u seckanju.

printscreen

Za savršeno seckan krastavac

 

Sirće protiv muva

Svi volimo da jedemo napolju leti. Međutim, od ovog uživanja često nas odvlače muve i insekti. Da biste to izbegli u jednu čašicu za rakiju sipajte sirće i postavite je na sredinu stola. Uživajte u jelu bez neželjenih gostiju.

printscreen

Sirće protiv muva

 

Fide od špageta

Koliko puta vam se desilo da spremate supu i pred sam kraj shvatite da nemate fide? Ovaj problem ja jako lako rešiv. Uzmite čistu krpu i u nju postavite malo špageta. Umotajte krpu i njome pređite preko ivice radne površine dok se špagete ne slome. Vaše nove fide biće jako ukusne.

printscreen

Fide d špageta

 

Savršen krug od testa

Iseći savršen krug ume da bude veoma naporan, čak i gotovo nemoguć, posao. Moguće je učiniti ga mnogo lakšim, a za to vam je potreban samo poklopac od šerpe. Razvucite testo i poklopac naslonite na njega dok ga ne probijete i dobićete savršenn krug.

printscreen

Poklopac za testo u obliku kruga

 

Povrće skuvano na pari

Za najukusnije povrće na pari potrebno je samo nekoliko minuta ako znate kako da ga napravite. Uzmite tiganj, napunite ga vodom i preko nje postavite tanjir sa povrćem. Poklopite tiganj poklopcem i kuvajte!

printscreen

Najukusnije povrće na pari

 

Da pokupite kajmak

Kada nešto kuvate obično se na površini nakupi kajmak. Ukoliko ga ne volite, on može prilično da vas nervira. Da bi ste ga lako pokupili, dok kuvate to jelo, samo uzmite kutlaču i u nju stavite kockice leda. Kajmak će se zakačiti na kutlaču i lako ćete ga skinuti. 

printscreen

Kutlačom skupite kajmak

 

Podgrevanje pice

Ukoliko nemate mikrotalasnu podgrevanje pice može da bude ozbiljan problem. Ipak, postoji jednostano rešenje. U tiganj sa malo ulja stavite parče pice i poklopite ga poklopcem. Vaša pica biće sveža kao kad ste je kupili.

printscreen

Picu podgrejte u tiganju

Gumice za lakše seckanje mladog luka

Da biste brzo iseckali što više mladog luka možete, potrebno je samo da na nekoliko mesta njega vežete gumicama. Luk neće bežati sa strane i seckanje će biti lako.

printscreen

Gumice će olakšati seckanje luka

 

Drvena kutlača da mleko ne pokipi

Svi znaju da čim prestanemo da gledamo mleko ono pokipi. Da bi pobedili mleko koje voli da beži, samo preko šerpe stavite drvenu kutlaču.

printscreen

Mleko neće pokipeti

 

Savršene kuglice u čaši

Napravite savršene kuglice od testa može da bude veoma teško, da biste to uradili na pametniji način okrenite čašu naopako i stavite je preko kuglice. Pomerajte je po radnoj površini i dobićete savršenu kuglicu.

printscreen

Kuglice od testa u čaši

 

Komentari. (0)