MALA KUHINJSKA PEĆINA

SKLADIŠTE ZA SVE I SVAŠTA: Šta bi to trebalo a šta ne bi trebalo čuvati ispod sudopere?

Zaista nije bitno da li vam je sudopera besprekorno čista ako se u ormariću ispod nje krije nered i smeće. Donosimo vam spisak stvari koje tamo nemaju šta da traže kao i one koje bi trebalo da zauzimaju taj prostor.

04.02.2022 21:45

SKLADIŠTE ZA SVE I SVAŠTA: Šta bi to trebalo a šta ne bi trebalo čuvati ispod sudopere?
pexels.com

Ako niste u skorije vreme zavirili u ormarić ispod sudopere, ne čudimo se. Većina ljudi zapravo izbegava da se “suoči” sa ovim prostorom, obično zato što je krcat svime i svačime. Prosto ste se predali, uvereni da ga nikako ne možete održavati urednim. Portal Srećna Republika vam predstavlja četiri stvari koje nikada ne bi trebalo čuvati ispod sudopere i četiri za koje se preporučuje da se nađu tamo.

Šta ne stavljati ​​ispod sudopere:

Dodatne zalihe

Neotvorene kutije vrećica za smeće, zalihe kapsula za mašinu za sudove, deterdženata za posuđe, kao i sve ostale neiskorištene stvari trebalo bi da idu u ormar ili neki drugi kuhinjski element, kako ne bi pretrpavale ovaj preko potrebni prostor za odlaganje.

Opasne hemikalije

Možda ćete povremeno morati da upotrebite snažno sredstvo za čišćenje, poput izbeljivača, ali te hemikalije bi trebalo skladištiti na sigurnom, u garaži ili podrumu, izvan dohvata male dece, kućnih ljubimaca i podalje od drugih svakodnevnih predmeta.

Zapaljivi proizvodi

To uključuje uobičajene proizvode kao što su razređivači, sredstva za poliranje, boje i neka sredstva za čišćenje, jer se u nekim uslovima mogu sami od sebe zapaliti. Najozloglašeniji uzrok spontanog sagorevanja su nauljene krpe nakon što se koriste za nanošenje laka za nameštaj ili drugih zapaljivih tečnosti. Ovome zaista nije mesto u vašoj kuhinji.

Kuhinjske krpe i papirnate kese

Iako su zgodni, ovi predmetima nije mesto ispod sudopere jer ih curenje vode može uništiti, savetuje portal Real Simple. Umesto toga, odložite ih u obližnji ormarić ili na neko drugo mesto gde će vam biti pri ruci.

Šta bi trebalo da se nađe ispod sudopere:

Predmeti za organizaciju prostora

Predmeti koje verojatno već koristite za organizaciju kuhinje i životnog prostora su vam neophodni kako bi vaš ormarić ispod sudopere bio cakum-pakum. Fioke na izvlačenje, prečke, kukice ili korpice su neka od jeftinijih rešenja za organizaciju. Ako želite da stvari budu još jednostavnije, nabavite nekoliko plastičnih posuda ili kantica kako biste držali svoje zalihe na jednom mestu. Kada sve složite u jednu ovakvu plastičnu posudu, možete je izvući kao celinu i samim tim lakše čistiti ispod. Obavezno nekoliko puta godišnje ubacite te posude u mašinu za sudove.

Upijajuća prostirka

Pre nego što vratite bilo koji proizvod u ormarić ispod sudopere, bilo bi dobro da na dno postavite prostirku koja može upiti vodu u slučaju kapanja. To će zaštiti vaš ormar i sprečiti stvaranje buđi i plesni zbog curenja ispod sudopere.

Sredstva za čišćenje

Postoji nekoliko osnovnih stvari koje bi uvek trebalo da imate pri ruci. To uključuje destilovano sirće ili pak ono koje koristite za čišćenje, kao i sredstva koja trenutno upotrebljavate za pranje sudova i sređivanje kuhinje. Ispod sudopere je i prikladno mesto za čuvanje sunđera i četki za čišćenje. Samo se potrudite da ih često menjajte jer su jedni od najzanemarenijih predmeta u kuhinji, a pored zamene, i čišćenje sunđera je takođe krucijalna stvar.

Mali aparat za gašenje požara

Ovo je sigurnosna mera u u slučaju požara koji, nadajmo se, nikada nećete morati da upotrebite. Iako je retko potreban, bolje je imati ga pri ruci i pobrinuti se da je ispravan. Takođe, obavezno pratite koliko dugo vatrogasni aparati traju i kada im ističe rok.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)