Tetka Saveta

UZ KRISTININ TRIK BUKET U VAZI TRAJE I DO 30 DANA! Kada vidite šta sipa u cveće neće vam biti dobro, ali STVARNO RADI! (VIDEO)

Ona je influenserka koja živi u Kanadi, a karakteristična je po veoma specifičnim savetima za održavanje domaćinstva.

09.10.2024 07:20

UZ KRISTININ TRIK BUKET U VAZI TRAJE I DO 30 DANA! Kada vidite šta sipa u cveće neće vam biti dobro, ali STVARNO RADI! (VIDEO)
instagram/cristinacataman

Prelepa ruska influenserka Kristina Kataman, koja trenutno živi u Kanadi, stekla je popularnost na društvenim mrežama humorističkim prikazom razlika između Rusa, Istočnoevropljana i ljudi sa Zapada. Ova šarmantna influenserka često deli detalje o svom braku sa Srbinom, osvetljavajući kulturološke razlike između Istoka i Zapada, a povremeno nudi i korisne savete vezane za domaćinstvo i lepotu.

Ovaj put, Kristina je podelila svoju neobičnu tajnu kako da buket cveća ostane svež čak i do 30 dana.

- Da li ste znali da je najbolji način da dugo održite buket svežim, dodavanje votke? Otpakujte taj zasluženi buket koji vam je dat da bi vam neko pokazao da ste princeza i sipajte čašiću votke u vodu. Sad dozvolite cveću da vas podseća kakva ste princeza, savetuje Kristina u svom poslednjem videu.

Zašto votka?

Briga o kućnim biljkama može biti izazovna, posebno kada je reč o održavanju svežine nežnog cveća. Kristina objašnjava da dodavanje samo kašike votke u vodu može značajno poboljšati zdravlje cveća. Votka inhibira proizvodnju etilena, gasa za sazrevanje koji biljke ispuštaju kako bi se pomogle u sazrevanju. Time se usporava proces starenja cveća, omogućavajući im da ostanu svežiji tokom dužeg vremenskog perioda — čak i tokom najtoplijih dana.

Ipak, važno je napomenuti da biljke, baš kao i ljudi, mogu podneti samo određene koncentracije alkohola. Zato Kristina savetuje da se koristi mala količina votke, uvek potpuno razblažena u vodi.

Saveti profesionalaca

Mnogi profesionalni cvećari primenjuju slične metode kada se brinu o cveću. Umesto votke, cvećari često koriste srebrni tiosulfat razblažen u vodi, koji je poznato da produžava život cveća u vazi. Kristinin pristup može se činiti neobičnim, ali može biti zanimljiva alternativa koja je dostupna svima.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)