Tetka Saveta

KONDENZACIJA I VLAGA U KUPATILU SU VAŠI NAJVEĆI NEPRIJATELJI: Postoji jedan način na koji rešavate problem - BESPLATNO

Evo koje savete ljudi dele međusobno.

18.09.2024 14:20

KONDENZACIJA I VLAGA U KUPATILU SU VAŠI NAJVEĆI NEPRIJATELJI: Postoji jedan način na koji rešavate problem - BESPLATNO
shutterstock.com

Na popularnoj Facebook grupi "Saveti gospođe Hinč za čišćenje" (Mrs Hinch Cleaning Tips), jedan član podelio je jednostavno, a besplatno rešenje za smanjenje kondenzacije u kupatilu, a reč je o redosledu punjenja kade. Ovaj savet odmah je izazvao oduševljenje među članovima, koji su počeli da dele svoja iskustva i dodatne trikove.

Naime, ključna tačka je prvo pustiti hladnu vodu, a zatim postepeno dodavati toplu. Prema rečima jednog komentatora, ova metoda može smanjiti paru, a kasnije i vlagu u kupatilu za čak 90 odsto, što su potvrdili i stručnjaci iz veća okruga Northumberland.

- Prvo pustite hladnu vodu, a zatim dodajte vruću. Tako ćete izbeći kondenzaciju, napisao je jedan od članova grupe. Mnogi su se složili, a neki su čak predložili da se hladna slavina drži otvorenom dok se uživa u kadi.

Printcreen/TikTok/slow_roamer

Ovako izgleda kondenzacija na prozorima

Osim toga, korisnici su podelili i druge savete. Otvaranje prozora je jedan od predloga, jer će svež vazduh pomoći u brzom rasipanju pare.

- Otvorite prozor sa zatvorenim vratima na kratko; zatim obrišite pločice i vrata tuš kabine. Uvek ostavim otvorena vrata i nema pare!, napisao je jedan komentator.

Drugi su preporučili korišćenje ovlaživača vazduha ili čak postavljanje biljaka u kupatilo, dok su neki istakli kako im je usisivač za prozore značajno olakšao održavanje prostora suvim.

Ovaj jednostavni trik pokazuje kako malo promene može doneti velike rezultate, a članovi grupe nastavljaju da dele savete i iskustva, čineći tako svakodnevne zadatke lakšim i prijatnijim.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)