Tetka Saveta

SAMO OVAJ PREDMET ČISTI KAMENAC S WC ŠOLJE KAO OD ŠALE: Ne treba vam ni sirće, a ni soda bikarbona

Evo koja stvar vam je potrebna.

13.09.2024 10:25

SAMO OVAJ PREDMET ČISTI KAMENAC S WC ŠOLJE KAO OD ŠALE: Ne treba vam ni sirće, a ni soda bikarbona
Blue forget-me-not flowers in a glass vase on a black background / Alamy / Alamy / Profimedia

Kamenac je čest problem u domaćinstvima širom sveta, pojavljujući se u različitim delovima kuće, uključujući čajnike, mašine za pranje veša, zavesa za tuš i, naravno, WC šolje. Posebno je izražen u područjima sa tvrdom vodom, gde može dovesti do promena u boji porcelana WC šolje ili lavaboa u kupatilu

Dok su mnogi potrošači tradicionalno koristili alkoholno sirće i sodu bikarbonu kao sredstva za čišćenje, sve se više pažnje posvećuje jednostavnijem i efikasnijem rešenju – plovućcu. Džen Nidam, stručnjakinja za čišćenje, ističe da je plovućac najefikasniji alat za uklanjanje kamenca iz WC šolje.

- Uklanjanje kamenca sa dna WC šolje postaje jednostavno uz plovućac. Prvo istrljajte problematična mesta toaletnom četkom, a zatim nežno pređite plovućcem preko tragova kamenca, savetuje Nidam.

Plovućac se pokazao kao izuzetno efikasan zbog svoje jedinstvene strukture koja omogućava uklanjanje kamenca bez potrebe za korišćenjem hemikalija, prenosi Krstarica. Ova metoda ne samo da je jednostavna, već je i pristupačna i ekološki prihvatljiva.

Mnogi korisnici su već pohvalili plovućac kao rešenje za ovaj problem.

- Tako sam zadovoljna ovim proizvodom, rekla je jedna korisnica.

- Sada ga redovno koristim da sprečim ponovni nastanak kamenca.

S obzirom na njegovu efikasnost i jednostavnost upotrebe, plovućac bi mogao postati standardni alat u svakom domu za održavanje WC šolje bez kamenca.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)