Tetka Saveta

OVAKO SE ČISTI TVRDOKORNA PRLJAVŠTINA SA PLOČICA: Smesa koja sredi i najprljavije kupatilo

Naučite kako da sami napravite pastu.

18.08.2024 17:01

OVAKO SE ČISTI TVRDOKORNA PRLJAVŠTINA SA PLOČICA: Smesa koja sredi i najprljavije kupatilo
Shutterstock

Prljave pločice i neugledne fugne često predstavljaju problem u održavanju doma. Mnogi vikend koriste da se odmore od obaveza preko nedelje, dok drugi to vide kao priliku da perfektno očiste dom i tako se spreme za novu radnu nedelju. Ako ste drugi tip, postoji nekoliko efikasnih metoda za čišćenje koje neće oštetiti keramičke pločice u kupatilu.

Nežno čišćenje četkicom za zube

Umesto agresivnog čišćenja žicom, preporučuje se korišćenje manjeg predmeta poput četkice za zube. Ova metoda omogućava preciznije čišćenje, a istovremeno sprečava oštećenje pločica oko fuga.

Trik sa izbeljivačem

Jedan od efikasnih trikova za čišćenje fugni jeste upotreba izbeljivača. Stavljanjem četkice za zube u izbeljivač, pažljivo trljanje prostora između pločica i naknadno brisanje vlažnom krpom može značajno poboljšati izgled fugni.

Pasta za čišćenje

Soda bikarbona, sirće i voda mogu biti ključni sastojci za pravljenje domaće paste za čišćenje. Ova pasta se može koristiti za detaljno čišćenje fugni, pružajući efikasno rešenje za uklanjanje tvrdokorne prljavštine.


Kao što je Marta Stjuart navela, ove metode mogu biti od velike pomoći u održavanju čistoće pločica i fugni, pružajući praktična rešenja koja ne zahtevaju skupu opremu ili hemijske proizvode. Očuvanje čistoće pločica postaje jednostavnije uz primenu ovih korisnih saveta, prenosi Krstarica.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)