Tetka Saveta

KAKO DA OČISTITE KUĆU ZA 60 SEKUNDI? Nije šala, evo šta morate da uradite (VIDEO)

Redovno čišćenje kuće je neophodno, ali uglavnom i beskrajno dosadno.

21.07.2024 14:01

KAKO DA OČISTITE KUĆU ZA 60 SEKUNDI? Nije šala, evo šta morate da uradite (VIDEO)
Shutterstock

Kada pomislite da ćete sate potrošiti na čišćenje i raspremanje, sigurno nećete biti oduševljeni. Međutim, umesto da sve radite u jednom danu i padnete u nesvest od umora, trik je u tome da čišćenje rasporedite na celu nedelju i trošite samo par minuta dnevno. 

Poenta je u dobroj organizaciji, a Kendra Henesi, koja je 11 godina bila vlasnica firme za čišćenje, je na svom Tik Tok nalogu objavila video u kojem je objasnila ovaj jednostavan princip.

Ideja je da sve radite usput.

Na primer, dva do tri puta nedeljno, nakon pranja zuba, brzo prebrišite lavabo sunđerom. Tako ćete sprečiti nakupljanje dlačica, paste za zube i sapuna, i eliminisati potrebu za intenzivnim ribanjem vikendom.

@themotherlikeaboss

This is my top tip for keeping your bathroom (and every room) clean with almost no effort or time. We love that. ♬ original sound - Kendra Hennessy| Cleaning tips

Takođe, posle tuširanja, odvojite 60 sekundi za brisanje zidova tuš kabine sredstvom za čišćenje. Ovim sprečavate taloženje sapunice i stvaranje vodenog kamenca, čime se izbegava dugotrajan proces čišćenja kasnije.

- Ovo radim već duže vreme: morate da shvatite da ne morate da imate jedan fiksirani dan za čišćenje. Ovako je mnogo lakše, i na ovaj način sebi uštedim sate čišćenja tokom nedelje. Mnogima će to zvučati čudno, ili čak opsesivno, ali na ovaj način gubite mnogo manje vremena na čišćenje. To je i razlog zašto je moja kuća uvek čista. Ključna reč je efikasnost - napominje Kendra.

Ona podseća i da ne zaboravite na higijenu WC šolje, i preporučuje da nekoliko puta nedeljno brzo očistite WC šolju sredstvom za čišćenje, najbolje uveče pre spavanja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)