Tetka Saveta

SIPAJTE TRI KAŠIKE SOLI U WC ŠOLJU, OSTAVITE DVA SATA I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DOGODITI: Super trik iskusnih domaćica!

Kako da se brzo otarasite neprijatnog mirisa iz toaleta?

26.08.2024 16:10

SIPAJTE TRI KAŠIKE SOLI U WC ŠOLJU, OSTAVITE DVA SATA I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DOGODITI: Super trik iskusnih domaćica!
Shutterstock

Ako se zapuši odvod od WC šolje, ili želite da eliminišete neprijatan miris iz toaleta, so je najbolje rešenje. Obvo je trik u koji se iskusne domaćice kunu, a sa njima se slažu i stručnjaci koji predlažu tri načina kako da iskoristite so u kupatilu.

Prvi i najlakši pristup je da nekoliko kašika soli sipate u WC šolju, ostavite nekoliko minuta i potom pustite vodu - i smrad će nestati.

Drugo, uzmite kamenu so i sipajte u šolju i povucite vodu. Ovo će pomoći da se otarastite korenja drveća koje se nagomilava u cevima, i koje može da izazove oštećenja.

I na kraju, provereni način da rešite problem začepljene kanalizacije.

Kada se WC šolja zapuši, starinski lek pomaže. Savremenim domaćicama ovaj trik deluje neobično i "sumnjivo", ali naše bake tvrde da je neverovatno efektan i da "radi". Ako niste znali, u stara vremena su koristili običnu kuhinjsku so za čišćenje kanalizacije. Dodatni bonus jeste što je ovaj takozvani trik praktično besplatan, jer glavni sastojak već imate u kući.

Kako to obično biva, kanalizacione cevi se najčešće začepe u najnepovoljnijem trenutku, kada vam je baš nestalo sredstava za otpušavanje ili ne možete da pozovete majstore... 

Ovo domaće sredstvo je posebno pogodno za osobe koje pate od alergija, jer je prirodno i ne izaziva iritaciju,

Pored soli, koriste se i soda bikarbona i obična (česmovača) topla voda. Šta treba da uradite? Sipajte toplu, može i vrelu vodu u WC šolju, pa zatim dodajte čašu sode bikarbone u kombinaciji sa jednakom količinom soli.

Dodajte istu količinu sirćeta i ostavite da tako odstoji dva sata. Nakon toga povucite vodu iz vodokotlića i cevi će biti prohodne, piše Greenmatters.com.

U sličaju da iz prve niste obavili posao, savet je da tretman ponovite još jednom. Preventive radi, iskusne domaćice ovaj trik primenjuju svakodnevno, sprečavajući na taj način da dođe da začepljenja cevi i taloženja prljavštine. Takođe, so pomaže da se ubiju bakterije i dezinfikuje šolja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)