Tetka Saveta

EVO ZAŠTO JAPANCI STAVLJAJU BRAŠNO U WC ŠOLJU: Ova namirnica radi kao magični prah, rezultati su šok!

Trik koji morate da isprobate.

30.05.2024 11:35

EVO ZAŠTO JAPANCI STAVLJAJU BRAŠNO U WC ŠOLJU: Ova namirnica radi kao magični prah, rezultati su šok!
shutterstock

Čišćenje kupatila nije baš najomiljenija aktivnost, zar ne? A posebno se izdvaja čišćenje WC šolje, što neki obavljaju s izraženim nezadovoljstvom.

No, postoji jednostavan trik koji može olakšati čišćenje WC-a – a sve što vam treba je brašno

Mnogi smatraju da će korišćenje mirisnih gelova ili sličnih proizvoda biti zamena za redovno čišćenje WC šolje. Istina je da će svaki put kad pustite vodu, ti proizvodi osvežiti i delimično dezinfikovati WC, ali nečistoće se i dalje nakupljaju. Za njihovo uklanjanje potrebno je detaljno čišćenje s jakim hemikalijama. Međutim, postoji sastojak koji vam može pomoći, a nalazi se u vašoj kuhinji.

shutterstock.com

Evo zašto treba da isprobate ovaj trik sa brašnom

Čišćenje WC šolje brašnom

Ako isprobate čišćenje WC-a brašnom, videćete da je jeftin alat koji može ukloniti vodeni kamenac, grubu prljavštinu, buđ i bakterije. Možete koristiti bilo koje brašno, čak i ono koje stoji već neko vreme i upilo je vlagu. Za vrlo malo novca možete učiniti čišćenje WC-a bez upotrebe skupih hemikalija koje štete okolini.

Brašno se jednostavno pospe po unutrašnjosti WC šolje, poput posipanja šećera po kolačima. Nanesite ga ravnomerno na sve delove. Zatim pripremite tečnost za čišćenje koju i obično koristite.

Tri kašičice limunske kiseline sipajte u litar vode i dobro promešajte. Poprskajte WC, posut brašnom, ovom pripremljenom tečnošću. Ostavite da deluje nekoliko sati, po mogućnosti preko noći. Sutradan samo pustite vodu u WC-u. Brašno je abrazivno, a zajedno s limunskom kiselinom ukloniće grubu prljavštinu.

Prevencija kamenca

Ako imate problema s tvrdom vodom u vašem domu, verovatno ćete primetiti nakupljanje vodenog kamenca u WC šolji. Možete ga sprečiti posipanjem brašna po zidovima unutrašnjosti šolje  svaki dan.

Ako svako jutro pospete brašno u WC školjku i istrljate četkom po unutrašnjosti, sprečićete taloženje vodenog kamenca.

Brašno se takođe može koristiti za čišćenje:

- Umivaonika

- Zagorelih posuda

- Masnih fleka na odeći

- Tuš kabine

Otkrijte čari ovog jednostavnog trika i uživajte u svežini vašeg kupatila bez napora i bez štetnih hemikalija!

BONUS VIDEO: 

Komentari (1)

Bora

30.05.2024 12:28

Da li ste probali nekada da ostavite u nekom sudu testo preko noći i da pokušate sutradan da ga skinete. To kad se zalepi za cevi moraćete da skupo platite vodoinstalatera da otpuši. Napravite sa brašnom upravo to.