Tetka Saveta

KAKO DA TROŠITE ŠEST PUTA MANJE PARA NA NAMIRNICE? Uz ova tri pravila uštedećete brdo para!

Ona tvrdi da na hranu za dve osobe nedeljno potroši oko 50 dolara.

21.08.2024 13:45

KAKO DA TROŠITE ŠEST PUTA MANJE PARA NA NAMIRNICE? Uz ova tri pravila uštedećete brdo para!
Shutterstock

Influenserka Kristi Ngujen iz Kalifornije tvrdi da troši šest puta manje novca na nabavku namirnica uz poštovanje tri osnovna pravila. Kristi koja štedi za kupovinu stana, tvrdi da njen nedeljni trošak na hranu za dvoje ljudi iznosi oko 50 dolara. 

Inače, Kristi redovno objavljuje savete za uštedu novca u domaćinstvu. A njen pristup se zasniva na poštovanju nekoliko osnovnih principa.

Planiranje obroka unapred

Jedan od ključnih elemenata Kristinog pristupa je detaljno planiranje obroka unapred. Ovo ne samo da pomaže u fokusiranju na neophodne namirnice, već takođe sprečava impulsivne kupovine koje često dovode do nepotrebnog trošenja novca.

Više jela, isti sastojci

Kristi koristi iste osnovne sastojke za pravljenje različitih obroka, što joj omogućava da iskoristi namirnice na efikasan način. Ovaj pristup ne samo da štedi novac, već takođe smanjuje otpad hrane i olakšava organizaciju kuhinje.

shutterstock.com

Uštedite novac tokom kupovine namirnica

 

Traženje akcija, popusta, kupona

Njena strategija uključuje aktivno traženje najboljih ponuda, sniženja i korišćenje kupona kako bi maksimizovala uštede. Kristi istražuje više prodavnica kako bi pronašla najbolje moguće cene.

Kristi je primer efikasnog upravljanja finansijama i kreativnog pristupa planiranju obroka i kupovini namirnica, piše nypost.com.

Njeni saveti mogu biti od koristi svima koji žele da unaprede svoje finansijske navike i smanje troškove bez kompromisa u kvalitetu ishrane. Uz ove jednostavne trikove, svako može da postigne značajne uštede i bolje upravljanje kućnim budžetom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)