Tetka Saveta

OVAJ PROIZVOD ČISTI KAMENAC KAO OD ŠALE: Košta 60 dinara, svi zaboravljaju na njega - a bolji je od svega

Evo šta treba da potražite u svom kupatilu.

03.06.2024 19:30

OVAJ PROIZVOD ČISTI KAMENAC KAO OD ŠALE: Košta 60 dinara, svi zaboravljaju na njega - a bolji je od svega
pexels.com

Sredstvo za skidanje laka sa noktiju, poznato kao aceton, nalazi se u gotovo svakom domu. Iako je prvenstveno namenjen uklanjanju laka za nokte, aceton može biti izuzetno koristan i u nekoliko neočekivanih situacija.

Uklanjanje mastila sa odeće

Ako vam je olovka iscurila u džepu košulje, ne morate odmah odustati od nje. Mrlju od mastila možete ukloniti tečnošću na bazi acetona. Nakon tretmana, jednostavno operite košulju i mrlja će nestati.

Čišćenje tastature

Tastature često skupljaju prašinu, mrvice i razne mrlje, što ne utiče samo na njihov izgled već i na funkcionalnost. Aceton može pomoći u čišćenju tastature. Za najbolje rezultate, koristite pamučnu podlogu i četkicu za zube.

Čišćenje česmi i slavina

Nakon tuširanja, slavine i glave tuša često ostaju prekrivene naslagama kamenca i mrljama. Aceton nanet na sunđer može efikasno očistiti ove površine. Jednostavno pređite sunđerom preko svih površina kako biste uklonili naslage i mrlje.

shutterstock.com

Evo za šta je sve dobar aceton

Čišćenje mrlja na podovima od pločica

Ako se na podu od pločica, na primer u kuhinji, pojave tvrdokorne mrlje, možete ih ukloniti salvetom natopljenom acetonom. Nakon čišćenja, pločice operite sapunicom i obrišite. Važno je napomenuti da aceton ne treba koristiti na drvenim podovima jer može skinuti lak.

Iako ga mnogi izbegavaju zbog jakog mirisa i agresivnosti, aceton je neosporno efikasan alat za domaćinstvo. Sa ovim savetima, možda ćete početi da ga koristite i za druge zadatke osim skidanja laka sa noktiju.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)