Tetka Saveta

SAVRŠENI TRIK ZA ČISTU WC ŠOLJU: Jedna mama je otkrila na koji način se rešava kamenca, a koristi samo jedan prah!

Žena tvrdi kako čisti sanitarije kada svi odu na spavanje i tako što ostavlja da jedan prah prenoći.

25.05.2024 14:30

SAVRŠENI TRIK ZA ČISTU WC ŠOLJU: Jedna mama je otkrila na koji način se rešava kamenca, a koristi samo jedan prah!
Shutterstock

Čišćenje kupatila, a posebno wc šolje verovatno jedan je od najomraženijih poslova svake domaćice. Ipak, budući da je neophodno voditi higijenu, naročito ako imate veliku porodicu, očekivano je da kupatilo bude besprekorno čisto. Jedna mama na društvenim mrežama je otkrila kako za ovaj posao ne koristi više skupa sredstva i hemikalije već da se kamenca rešava na vrlo jednostavan i pre svega jeftin način. Australijanka je otkrila da koristi limunsku kiselinu za koju tvrdi da odlično radi svoj posao i da uklanja tvrdokorne mrlje i kamenac. 

- Pre spavanja kada više niko ne ide na WC u šolju ubacim 50 grasma limunske kiseline posebno pazeći da sipam po kamencu i tvrdokornim mrljama. Spustim poklopac i tako ostavim preko noći. Ujutro samo pustim vodu i sve naslage se lagano isperu - objašnjava ona.

Shutterstock

Limunska kiselina se najviše koristi u ishrani ali i je glavni sastojak i mnogih sredstava za čišćenje

Važno je, naravno, obavestiti ukućane da ne koriste kupatilo dok je kiselina na WC šolji, zbog čega je najpraktičnije to uraditi preko noći. Limunska kiselina je sastavni deo mnogih sredstava za čišćenje.

Ona je navedena u hrani kao E330 nije ona koja se prirodno nalazi u agrumima jer je takva proizvodnja previše skupa. E 330 je zapravo jedan od najčešćih aditiva u hrani i koristi se da pojača kiselost i ukus u sastojcima. Takvu kiselinu koristi i ova mama za čišćenje kupatila.

Od svih količina limunske kiseline koja se koristi 70 odsto ide na hranu i piće dok se 20 odsto koristi u farmaceutskoj industriji i proizvodnji dijetetskih dodataka, a 10 odsto u sredstvima za čišćenje.

Najveći proizvođač limunske kiseline je Kina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)