Tetka Saveta

SPORO VAM OTIČE VODA U SUDOPERI? Ne zovite majstora, trebaju vam samo ove 3 stvari koje već imate u kući

Evo čime treba da se poslužite da biste postali sam svoj majstor!

24.05.2024 17:10

SPORO VAM OTIČE VODA U SUDOPERI? Ne zovite majstora, trebaju vam samo ove 3 stvari koje već imate u kući
Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Sudopere su često poprište neželjenih masnoća, ostataka hrane i drugih nečistoća, što može brzo dovesti do začepljenja odvoda. Ipak, rešenje ovog problema može biti znatno jednostavnije nego što se može činiti na prvi pogled - a sve što vam treba, već imate u kući.

Prva pomoć - guma za otpušavanje

Jedan od najjednostavnijih načina da se rešite začepljenja jeste upotreba gume za otpušavanje. Postavite gumu preko slivnika i pritisnite je nekoliko puta, omogućavajući vodi da slobodno oteče. Ovaj metod često efikasno rešava manja začepljenja.

Soda bikarbona i sirće

Kombinacija sode bikarbone i sirćeta je odlična za odvode koji su zapušeni masnoćom. Prokuvajte vodu i sipajte je u odvod, dodajući kašiku sode bikarbone. Nakon nekoliko minuta, dodajte čašu sirćeta. Kada prestane penjenje, isperite kipućom vodom. Ovo je efikasan i prirodan način da se oslobodite nečistoća u odvodu.

shutterstock.com

Sve potrebno već imate u svojoj kući

So kao zamena za sodu bikarbonu

Ukoliko nemate soda bikarbonu pri ruci, možete koristiti so. Sipajte pola čaše soli u odvod, ostavite nekoliko minuta da deluje, a zatim isperite kipućom vodom. Ovaj metod takođe može pomoći da se oslobodite začepljenja i vratite normalno oticanje vode.

Uz ova tri jednostavna rešenja, vaša sudopera će ponovno biti funkcionalna, a vi ćete uštedeti novac i vreme bez potrebe za profesionalnim intervencijama. Očistite svoj odvod koristeći ono što već imate u kući, i uživajte u besprekornoj funkcionalnosti svoje sudopere.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)