Tetka Saveta

OVO JE BILO TAKO JEDNOSTAVNO, A NISMO ZNALI? Da li stavljate kesu na kantu za smeće na ovaj način?

Mnogi trikovi, naročito kada je u pitanju čišćenje i kuhinja, zaista čine život lakšim!

23.05.2024 14:57

OVO JE BILO TAKO JEDNOSTAVNO, A NISMO ZNALI? Da li stavljate kesu na kantu za smeće na ovaj način?
Shutterstock

Bacanje smeća je često posao rezervisan za muški deo porodice i često znaju da to trijumfalno istaknu kao deo "kućnih poslova" u kojima i oni jednako učestvuju. Iako je taj posao mnogima mrzak, gore od toga je navlačiti kesu na kantu za smeće. Domaćice znaju da to često "pripada" njima nakon što su ispraznile kantu, međutim taj proces navlačenja nekada se čini kao večnost, pogotovo ako nismo kesu navukli po svim ivicama pa se ona uvlači unutra. 

Mnoge od nas godinama kesu navlače tako što je prvo ubace u središte kante pa onda krenu da je zavrću po okviru odnosno sa strane kako bi se ona pričvrstila.

Pošto su neke domaćice shvatile da je to ne samo nepraktično već i da oduzima značajno vreme a nekada i živce, neke od njih su odlučile da malo eksperimentišu i pronađu drugo rešenje. Valerija Brezac Benigar koja na TikToku deli trikove od pomoći ženama, naročito u kuhinji, pokazala je svoju dosetljivost te kako to ona čini uz samo jedan potez. Ona je, naime, kesu koristila obrnuto, odnosno obrnutim potezom. Navukla ju je od gore kao da u nju ubacuje kantu i samo spustila šaku unutra kako bi formirala oblik. Ovo je naišlo na veliko oduševljenje dama kojima ovakvi trikovi prilično olakšavaju rad u kući.

- Baš dobar trik.

- Nisi znala? Pa gde ti živiš ženo?

- Nikada se ovoga ne bih setila - komentarisale su domaćice.

Iako je većini ovo zaista bio pravi izum, druge su rekle da "mu to dođe na isto", međutim, većina se složila da trik radi te su bile zahvalne zbog toga što ovo skraćuje vreme boravka u kuhinji i oko kante. TikTokerka u svojim objavama ima još zanimljivih trikova među kojima je podelila i onaj za vlažne maramice. 

Higijena se danas bez njih ne može zamisliti, ali mnogima od nas stvara poteškoću kada treba izvući jednu iz pakovanja, pa onda nesmotreno izvučemo tri komada iako nismo to želeli. Valerija je pokazala jednostavan trik koji će pomoći da izvučete jednu maramicu. Ona je iskoristila gumica za kosu te ju je navukla po sredni pakovanja vlažnih maramica a onda je regularno otvorila pakovanje te iz njega sa lakoćom izvukla jednu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)