Tetka Saveta

ZAGLAVLJENI STE U KOLIMA ILI NE MOŽETE DA OTKLJUČATE VRATA? Ovo su trikovi koji će vam olakšati život!

Jedna influenserka je otkrila sjajne cake koje će vam pomoći da se izborite sa ovakvim nenadanim situacijama.

23.05.2024 09:40

ZAGLAVLJENI STE U KOLIMA ILI NE MOŽETE DA OTKLJUČATE VRATA? Ovo su trikovi koji će vam olakšati život!
Printscreen/https://www.instagram.com/chequanxiaoqiao/

Možda ste kupili novi auto i verujete da sve ide po planu i da ćete ga koristiti onako kako je sve propisano. Ključ je tu, kontrolna tabla isto, menjač brzine, kočnice...vaše je samo da se zavalite. Ipak, dešavaju se i nepredviđene situacije koje mogu da nas izbace "iz takta"  i stvore frustracije a da to nije u našoj kontroli.

Zbog različitih okolnosti dešavaju se i situacije kada se vrata na kolima zaglave, kada se vi zaglavite u kolima ili kada vam jednostavno menjač ne radi. Šta uraditi u takvim situacijama i ima li rešenja?

Jedna influenserka je podelila trikove koji će vam olakšati život i zbog kojih ćete sigurno otići na posao a da se niste iznervirali.

Zaglavljena vrata

Iako postoje digitalni ključevi kod automobila i svaki sada funkcioniše po tom principu, to nije garant da ćete otključati vrata nesmetano. Bez obzira da li je auto star ili nov i to se dešava, zato je važno ne paničiti. Neophodno je pritisnuti dugme na ključu kako bi se pojavio onaj mehanički klasični ključ kojim ćete otvoriti vrata. Sve što je potrebno je da na ručki pronađete vodoravni otvor u obliku ključa koji će skloniti taj deo ručke ispod koje se nalazi otvor za otključavanje vrata, odnosno kola.

Blokiran menjač

Pokušavate i napred i nazad da upravljate menjačem koji se zaglavio iz nekih razloga ali vam to ne uspeva? Nemojte da se nervirate već uz pomoć istog ključa za "urgentne slučajeve" možete rešiti problem tako što ispod njega pronađete žuto dugme koje ćete pritisnuti ključem zbog čega će ona posle nesmetano raditi.

Zaglavili ste se u kolima

Nema gore situacije od te da vam se vrata zaglave, zbog čega ne možete izaći iz auta ni na koji način. U tom slučaju mnogi mogu početi da paniče i postanu anksiozni, međutim važno je samo biti smiren i obratiti pažnju na dugme koje se nalazi na zadnjem sedištu u uglu koje treba povući kako bi se spustilo sedište a vi pronašli "izlaz". Obratite pažnju na postolje gde se sedište oslanja, odnsno na gepek na kome se nalazi sa strane dugme koje treba da povučete i koje će vam otvoriti gepek odnosno zadnju stranu automobila, iz kojeg onda možete nesmetano da izađete.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)