Tetka Saveta

KAKO UŠTEDETI NOVAC PRILIKOM PRANJA VEŠA: Saveti majstora koji će oporaviti kućni budžet

Stvari će biti čistije, lepše i svežije.

25.05.2024 11:50

KAKO UŠTEDETI NOVAC PRILIKOM PRANJA VEŠA: Saveti majstora koji će oporaviti kućni budžet
shutterstock.com

Kada je u pitanju štednja novca prilikom pranja veša, najbolje je poslušati savete stručnjaka. Prateći njihove savete možete oprati više veša uz manje troškove. Korisnica Redita podelila je kako je prvi put saznala za trik koji olakšava pranje veša.

- Jedan majstor za popravku veš-mašina mi je jednom rekao da većina problema koje vide proizilaze iz toga što ljudi koriste preporučenu količinu deterdženta, koja zapravo bude previše. Predložio je da probam sa pola preporučene količine i da vidim da li će veš i dalje izaći čist - poručila je ova devojka.

Osim što ćete uštedeti novac na deterdžentu, ovo će takođe pomoći da sačuvate vašu odeću. Nakupljanje deterdženta tokom vremena može uzrokovati da veš izgleda "mrljavo" ili čak izbledelo. To se dešava zbog toga što previše deterdženta može ostaviti nevidljivi sloj filma koji zarobljava prljavštinu i minerale tvrde vode. Naravno, za veoma zaprljane stvari, možete prilagoditi količinu po potrebi.

shutterstock.com

Kako uštedeti prilikom pranja veša

- Naravno, prilagodite količinu ako je vaša odeća posebno prljava ili samo treba osveženje, ali verujem da ćete otkriti da je polovina obično sasvim dovoljna. Zato su kapsule i drugi proizvodi koji vam daju određenu količinu nepovoljan izbor za štednju. Koristite prašak ili tečni deterdžent u rinfuzi i onda možete koristiti tačno onoliko (ili bolje rečeno, koliko malo!) koliko želite. Moj omiljeni trik za uštedu vremena je da kada skinete čarape, stavite ih zajedno kada ih bacite u košaru za veš. Na taj način, par će uvek biti pokupljen zajedno kada uzmete veš za pranje - posavetovala je korisnica Redita, a mnogi su rado prihvatili njene sugestije.

Sve što treba da uradite jeste da razdvojite čarape pre nego što ih bacite u mašinu. Drugi korisnici Redita podelili su svoje metode za korišćenje manje količine deterdženta.

- Koristim posebnu kašičicu za merenje mog deterdženta. Male do srednje količine veša kada perem dodajem jednu kašiku, a veoma velike količine dobiju dve - rekao je jedan korisnik.

- Kutija deterdženta traje dugo kada ga zaista izmerite i čisti vašu odeću bez rasipanja sapuna - dodao je drugi.

Još jedan korisnik Redita se potpuno odrekao još jednog sredstva za pranje veša.

- Prestao sam da koristim omekšivač za veš pre godinama. Mislim da je to u redu i saglasan sam da je bolje za vaše zdravlje. Takođe preferiram bez mirisa - rekao je komentator.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)