Tetka Saveta

NIKAD NIJE BILO JEDNOSTAVNIJE: Pogledajte koji je ispravan način korišćenja vešalice i kako vam može uštedeti prostor!

Do sada smo je pogrešno koristili, a njena svrha je i više nego jednostavna.

19.04.2024 17:40

NIKAD NIJE BILO JEDNOSTAVNIJE: Pogledajte koji je ispravan način korišćenja vešalice i kako vam može uštedeti prostor!
printscreen/instagram/mini.fyp

Vešalice za odeću imamo svi u kući, a njihovo mesto je u ormaru. Iako mislimo da uz pomoć njih odlažemo odeću na pravi način, mnogi od nas se nerviraju kada izvade iz ormara garderobu koja je izgužvanija nego da smo je složili regularno. To mnogima stvara frustraciju jer umesto da opušteno odete na posao, morate da se bavite izgužvanom odećom od ranog jutra.

Da ne ističemo to što pantalone na vešalicama često proklizavaju, na majicama se ocrtavaju tragovi vešalice a sve zbog nepravilnog korišćenja. OIva pomagala namenski imaju trouglasti oblik, ne zato jer podsećaju na torzo odnosno gornji deo čovekovog tela, već zato da se sve tri strane trougla ravnomerno koriste.

shutterstock.com

Većina nas je navikla na klasično odlaganje odeće na vešalicu

 

U jednom snimku na Instagramu stručnjaci za modu i odeću pokazali su pravilan način korišćenja vešalice.

Pravilan način je da se postavi vešalica po sredini džempera ili majice i da se preko nje prebace rukavi tako da će ona ostati pričvršćena na glavnom delu vešalice a odeća će blago padati preko nje bez ikakavih tragova.

Takođe, ona može biti pozicionirana ispod pazuha džempera, ali tek nakon što uzdužno preklopite na pola svoju odeću pa pozicionirajte komad tako što ćete prebaciti rukave preko jedne strane vešalice i ostatak džempera preko druge.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by small tips (@mini.fyp)

 

Haljinice takođe mogu proći bez gužvanja u ormaru tako što ćete njene ivice presaviti unutar nje a zatim vešalicu postaviti po sredini odeće i donji deo prebaciti preko drške vešalice te na uglove vešalice prikačiti "ramena" haljine.

Ostatak odličnih ideja za praktično korišćenje vešalice pogledajte u našem videu, a sigurno je da će vam ovi trikovi skartiti i vreme slaganja odeće ali i osloboditi prostor u ormaru, te održati odeću ispeglanom duže vreme.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)