Tetka Saveta

TOP 5 NAJBOLJIH TEHNIKA UKRAŠAVANJA USKRŠNJIH JAJA: Pozlaćena, šljokičasta, izbeljena, koja su vaša omiljena?

Genijalnih trikovi kojima će vaša trpeza uoči praznika zablistati punim sjajem.

16.04.2024 14:21

TOP 5 NAJBOLJIH TEHNIKA UKRAŠAVANJA USKRŠNJIH JAJA: Pozlaćena, šljokičasta, izbeljena, koja su vaša omiljena?
Tiktok-simply.by.a-healing_lifestyle-lifewith.marisa

Farbanje uskršnjih jaja je tradicionalni deo proslave nastupajućeg praznika, a ako želite da unesete malo inovacije, društvene mreže mogu biti izvor neverovatnih ideja. Na popularnoj platformi Tik-tok možete pronaći više miliona pregleda pod haštagom #eastereggideas, a mi vam donosimo pet trikova koje ćete možda poželeti da isprobate ove godine.

Uz ove jednostavne metode, vaša uskršnja jaja će sigurno privući pažnju i oduševiti sve goste. Isprobajte neku od ovih tehnika i uživajte u kreativnom procesu ukrašavanja. Mališani mogu da budu uključeni, ne samo što će se ludo zabavljati, već će vam biti i preko potrebna pomoć.

1. Pozlaćena jaja

Za one koji vole luksuzan izgled, predlažemo pozlaćena jaja. Ofarbana jaja premažite lepkom i dodajte komadiće zlatne aluminijumske folije. Oblikujte ih četkicom i poravnajte uglove. Rezultat su elegantna jaja koja će dodati dašak glamura vašoj uskršnjoj trpezi.

2. Šljokičasta jaja

Za ljubitelje sjaja i šljokica, postoji prirodan način da jaja zablistaju. Flaša crnog vina je sve što vam je potrebno da bi se postigla bordo boja sa šljokičastim finišem. Sipajte vino u šerpu, ubacite jaja i prokuvajte ih. Ova tehnika je jednostavna, a rezultat je efektno i glamurozno jaje koje će sigurno privući pažnju. 

3. Tie Dye uskršnja jaja

 

@lifewith.marisa Egg-celent Easter DIY! You can also use Cool Whip so they are edible!💗 #eastereggs #easterdiy #easterideas #dyingeastereggs #eggcoloring ♬ original sound - Marisa

Metoda tie dye efekat za uskršnja jaja postiže se korišćenjem sirćeta i prehrambene boje, ali ključni sastojak je pena za brijanje. Jaja se najpre kuvaju, ohlade, a zatim drže u sirćetu oko 20 minuta kako bi što bolje primila boju. Tie Dye efekt postiže se zahvaljujući peni za brijanje, koju je potrebno razmazati po tanjiru i u nju dodati nekoliko kapi prehrambene boje. Zatim, na površini boje pomešajte kašikom i uvaljajte jaje u penu da biste postigli željeni efekt. Premazana jaja ostavite na aluminijumsku foliju da odstoje što duže, minimum sat, pa ih isperite pod mlazom vode.

4. Jaja obojena pomoću pirinča

@celenakinsey This is my FAVORITE way we dye eggs for easter and its my favorite holiday hack #easteregg #eggdyeing #momhacks #ideasforkids #easter #sensoryplayideas #momtips ♬ original sound - Celena Kinsey

Ova metoda je brza i jednostavna, pa je idealna za ukrašavanje jaja sa decom. Dovoljno je ubaciti jaje, nekoliko kapi boje i pirinač u plastičnu kesicu. Potom je zatvorite i protreste kako bi se postigla zanimljiva tekstura na površini jajeta.

5. Izbeljena jaja

Ako više volite minimalistički izgled, predlažemo vam da jaja izbelite. Ova tehnika podrazumeva kuvanje jaja u mešavini vode, sirćeta i soli, što rezultuje jednostavnim, ali efektnim izgledom. Jaja umočite u vodu i dodajte 400 ml sirćeta i 10 kašičica soli. Pomešajte sastojke i kuvajte jaja 12 do 15 minuta. Zatim ih stavite u hladnu vodu, prebrišite čistim sunđerom i pričekajte da se osuše. Rezultat je jedinstveno ukrašeno jaje koje će se istaknuti na vašoj trpezi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)