Tetka Saveta

USKRŠNJA DEKORACIJA JELA: Napravite čas posla zeku od jajeta, najmlađi će biti oduševljeni! (VIDEO)

Osim toga što jelo na trpezi treba da bude ukusno, važno je i dekorisati ga kako bi ukućanima ili gostima bilo dopadljivo "na oko".

03.04.2024 09:40

USKRŠNJA DEKORACIJA JELA: Napravite čas posla  zeku od jajeta, najmlađi će biti oduševljeni! (VIDEO)
Pixabay, https://www.instagram.com/gratefulheartcollective/

U susret Uskrsu po julijanskom kalendaru, većina počinje sa pripremama i pronalaženjem ideja kako za farbanje jaja, tako i za dekoraciju trpeze i jela. Zeka je simbol ovog praznika i zbog toga ga često viđamo u ponudi u prodavnicama - kako za dekoraciju, tako i za jelo poput slatkiša za najmlađe.

shutterstock.com

Dekorisana jela vole kako odrasli tako i deca

Da biste tokom praznika obradovali najmlađe i dekorisali predjelo koje ste spremili za ukućane i goste, zeka vam može poslužiti kao motiv za ukrašavanje tanjira. Internetom kruže razne ideje u susret ovom prazniku, koje nam mogu pomoći da izrazimo svoju kreativnost i ovaj praznik učinimo lepšim. Među takvim idejama je svakako uskršnji zeka koji se može naći na tanjiru od namirnica koje svakodnevno jedemo i koje su ključne za ovaj praznik.

Za pravljenje ovog zeke potrebno vam je jaje, a bez sumnje njemu će se najviše obradovati najmlađi člnovi porodice. Pravi se u dva koraka, a sve što vam treba je kuvano jaje i malo strpljenja. Naravno, budući da prilika zahteva dekorisanje više tanjira sa ovakvim namirnicama, biće vam potrebno više jaja.

 

 

Influenserka koja je eksperimentisala za druge domaćice podelila je trik koji se lako izvodi. Za tu priliku je uzela kuvano jaje, a onda je isekla  jednu dužu bočnu stranu samo površinski. Okrenula je jaje na zasečenu stranu kako bi izgledalo kao da zec puzi, a onda je uzela isečeni bočni deo i od njega napravila uši koje je ubacila u blago zasečen prednji deo jajeta. Ostatak od dekorisanih ušiju je iskoristila kao rep koji je ubacila iza na isti način.

Ideja je naišla na pozitivne reakcije ljudi koji su rekli kako je ovo odličan način da se iskoriste jaja za uskršnju trpezu kako bi ona bila istovremeno i ukusna i dekorisana.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)