Tetka Saveta

EVO KAKO DA OD JEDNE SMESE NAPRAVITE 2 RAZLIČITA JELA: Ekonomično i ukusno! (FOTO)

Uštedećete i vreme i novac, a ukus će vas ostaviti bez teksta.

03.02.2024 11:05

EVO KAKO DA OD JEDNE SMESE NAPRAVITE 2 RAZLIČITA JELA: Ekonomično i ukusno! (FOTO)
shutterstock.com

Kada nemate mnogo vremena za pripremu obroka, a želite da se hranite zdravo i ukusno, jedan od načina je da iskoristite iste sastojke za više jela. Uštedićete vreme i novac, a istovremeno ćete imati raznolike obroke. Evo kako možete iskoristiti jednu smesu za pripremu dva ukusna jela.

Sastojci:

  • 500g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  •  2 paprike
  •  2 čena belog luka
  • 400g paradajz pelata
  • so, biber, suvi začin, tucana paprika
  • maslinovo ulje
  • 200g testenine po izboru
  • 200g pirinča

shutterstock.com

Špagete bolonjeze

Bolonjeze sos za špagete

Prvo, pripremite bolonjeze sos. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno iseckani crni luk i beli luk, pa propržite dok luk ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne promeni boju. Zatim dodajte rendanu šargarepu i papriku, nastavite sa dinstanjem dok povrće ne omekša. Nakon toga, dodajte paradajz pelat i začine po ukusu. Kuvajte na tihoj vatri oko 30-40 minuta. Ovaj sos poslužite sa špagetama i pospite rendanim parmezanom.

shutterstock.com

Pilav

Pilav sa mlevenim mesom

Drugu polovinu mlevenog mesa možete iskoristiti za pripremu ukusnog pilava. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno iseckani crni luk i beli luk, pa propržite dok luk ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne promeni boju. Zatim dodajte opran pirinač i nalijte vodom. Kuvajte dok pirinač ne upije svu tečnost. Pilav poslužite kao prilog uz neko glavno jelo ili kao samostalno jelo.

Na ovaj način, koristeći iste osnovne sastojke, možete pripremiti dva potpuno različita jela koja će vas oduševiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme. Uživajte u kuvanju i obrocima koji će vas oduševiti svojim ukusom!

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)