Tetka Saveta

UZ OVAJ TRIK IZBEGNITE NEUDOBNE ŠTIKLE: Kako prepoznati dobre cipele koje ćete nositi bez bolova u stopalima! (FOTO)

Postoji jedno važno pravilo kog se mnoge žene ne pridržavaju, pa se nakon kraćeg vremena nošenja obuće sa visokim potpeticama žale na bolove.

30.01.2024 09:30

UZ OVAJ TRIK IZBEGNITE NEUDOBNE ŠTIKLE: Kako prepoznati dobre cipele koje ćete nositi bez bolova u stopalima! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Cipele su opsesija mnogih žena koje ih nemilice kupuju čak i kad kod kuće imaju pun cipelarnik. Kako objašnjavaju, jednostavno se zaljube u neke cipele i bez razmišljanja ih kupuju. Međutim, noćna mora počinje kad ih obuju, posebno kad su u pitanju cipele sa visokom štiklom. Da ne biste upadale u istu zamku iznova, evo trika koji će vam pomoći kako sledeći put da napravite pravi izbor.

Najveći problem je zapravo nagib. Što je on veći, to će nošenje cipela biti neprijatnije. Kako otkrivaju stručnjaci, birajte obuću koja ima što veću udaljenost između pete i đona. Što je udaljenost veća, štikle će biti udobnije. Ukoliko je udaljenost manja, pa čak i u slučaju da je mala peta, obuća će biti neudobnija za nošenje. 

Pixabay.com

Nošenje štikli i nakon prvog puta može prouzrokovati bolove

 

Nekim pravilom udobnih štikli smatra se razmak od 7,5 cm. Sve što je ispod toga uzrokuje neudobnu cipelu. Time se stvara veći nagib, a samim tim je i hodanje teže, i to ćete uvideti nakon kraćeg vremena. 

Šta ako kupujemo obuću online?

Kupovina online može biti veoma izazovna, jer nemamo realnu sliku kako nam nešto stoji na nozi i koliko je udobno, isto kao što je slučaj sa odećom. Ukoliko na ovaj način kupujete štikle, onda se rastojanje između pete i đona smanjuje tako da bi razmak na ekranu trebalo da bude tri centimetra; peta koja je od đona udaljena 2,5 cm može biti izuzetno neprijatna.

Nagib potpetica je veoma važan, bez obzira na to koliko atraktivno izgledala obuća za koju ste se opredelili zbog udobnosti. Jer, ako je rastojanje manje, vaša težina će biti na prstima i to stvara mnogim damama probleme.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)