Tetka Saveta

NAMEŠTAJ VAM JE STAR I POHABAN A NEMATE NOVCA ZA NOVI: Ovo su 4 saveta kako da ga osvežite za malo para! (FOTO)

Imamo rešenje i za onaj koji je toliko propao da mu gotovo nema pomoći.

23.11.2023 15:00

NAMEŠTAJ VAM JE STAR I POHABAN A NEMATE NOVCA ZA NOVI: Ovo su 4 saveta kako da ga osvežite za malo para! (FOTO)
shutterstock.com

Pred nama su novogodišnji i Božićni praznici kada ćemo imati više vremena da ugostimo prijatelje. Pored bogate praznične trpeze svaka domaćica voli da joj kuća blista i bude cakum-pakum. Ali, koliko god da se trudite da sve temeljno očistite ukoliko imate stari i ishaban nameštaj sve je uzalud.
S obzirom na cene većina ljudi ne može sebi da priušti nov nameštaj zato su zlata vredni saveti kako da ga osvežite da ponovo zablista.

Srećna republika vam poklanja 5 saveta kako da za malo para osvežite svoj stari nameštaj.

Shutterstock

Ukoliko je moguće skinite navlake operite ih u veš mašini, osušite i vratite

1. Temeljno usisavanje i pranje

Nameštaj često poprimi sivkastu boju zato što se u meblu zadržava prašina. Prvi korak je temeljno usisavanje a potom i pranje. Ukoliko možete da skidate navlake sa mebla to je sjajna stvar jer ćete ih jednostavno oprati u mašini, osuštiti i vratiti, a vaš nameštaj će biti kao nov.

2. Sprej za kožu

Kožni nameštaj odaje utisak elegancije ali nema ništa gore nego kad se od sedenja ishaba i izgleda jadno i bedno. pronađite u nekoj od prodavnica sprej sa kožu. Najpre mekom krpom detaljno prebrišite namešaj a potom naprskajte sprej i sačekajte da se dobro osuši. Spej će dati novi sjaj vašem kožnom nameštaju.

Foto: Shutterstock

Ako na krpi za brisanje prašine dodate nekoliko kapi maslinovog ulja rešićete se i sitnih ogrebotina na drvenim delovima nameštaja i stolovima

 

3. Maslinovo ulje

Nekoliko kapi maslinovog ulja na krpi učiniće čudo za drvene delove vašeg nameštaja i stolove. Osim to će ga očistiti sitne i fine ogrebotine će nestati kao magijom. Na ovaj način možete prebrisati i trpezarijske stolice. Proverite da li je potrebno da zategnete štafove na stolicama kako biste poboljšali njihovu stabilnost.

4. Prekrivači i jastuci

Nekad je nameštaj toliko ishaban i star da mu praktično nema pomoći. nemojte očajavati. Ako ništa ne pomaže pronađite zanimljive prekrivače i jastuke. Sada je sezona popusta pa lepe i kvalitetne prekrivače možete kupiti za pristojne pare. Na ovaj način sakrićete sve mane vašeg starog nameštaja, a jastuci u živim bojama će osvežiti celu prostoriju i dati joj potpuno drugačiji izled. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)