Tetka Saveta

EVO KAKO DA VAŠ STAN ZAMIRIŠE U TRENU: Pomešajte ove sastojke iz doma i napravite domaći osveživač (FOTO)

Prestanite da dajete novac na preskupe mirise kad ih već možete napraviti i sami uz malo kreativnosti.

24.02.2023 16:00

EVO KAKO DA VAŠ STAN ZAMIRIŠE U TRENU: Pomešajte ove sastojke iz doma i napravite domaći osveživač  (FOTO)
Printscreen/Tiktok/zoka_bcn

Svež i čist vazduh u prostor ulazi jedino otvaranjem prozora i redovnim provetravanjem, međutim u svaki dom je potrebno uneti dašak svežine kroz neke mirise. Domaćice koje posebno vode higijenu o svom domu znaju da najlepši miris kroz prostoriju šire čiste zavese i prekrivači sa kreveta. Ako vam dnevna soba ne miriše nekim posebnim mirisom, postoji rešenje. Nemojte se hvatati ni za kakve prskalice i instant osveživače, u vašoj kući se krije sve što vam je potrebno, nešto u tolaetnom ormariću, a nešto u kuhinji.

Printscreen/Tiktok/zoka_bcn

Za ovaj osveživč potrebno vam je par sastojaka

Svi vrlo dobro znaju da kupovina pojedinih preprata za higijenu kuće zahteva novac, a ako za neke od njih ne morate to da činite, nemojte. 

One dame koje su želele da eksperimentšu te uštede na novcu, a sa druge strane znajući šta koriste, napravile su domaći osveživač za koji nije potrebno ni mnogo novca a ni materijala.

Tiktokerka koja objavljuje na ovoj mreži pod nalogom "Zorica" pokazala je kako na kreativan i lak način osvežava svoj dom, a za to joj je potrebno samo nekoliko sastojaka. Ona je u jednu posudu sipala krupnu so a zatim je dodala dve čepa omekšivača za pranje veša. Karanfilčići su bili nezaobilazan deo i na kraju je sve malo "začinila "eteričnim uljem. Kao završni proces dodala je nekoliko štapića te sve promućkala. 

 

 

Dobila je predivan osveživač koji je pored lepog mirisa, estetski i odrađen aranžmn koji može zauzeti mesto negde u dnevnom boravku i kao ukras.

Iako su se neke dame u komentarima ove objave složile da se može napraviti ovako nešto u sopstvenoj režiji i po daleko jeftinijoj ceni, neke dame su bile saglasne da su pomenuti sastojci štetni te da kao alergeni mogu da utiču na disajne organe. Podsećanja radi, omekšivač svakodnevno domaćice koriste u pranju odeće, tako da i prilikom udisanja mirisa sa sveže opranog džempera je situacija gotovo ista. Eterična ulja se takođe koriste u različitim situacijama, posebno u kupkama a i sastavni do je mnogih preparata, tako da svako ima pravo da odluči šta želi da koristi i na koji način.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)