Tetka Saveta

TEPISI SU VAM PRLJAVI I SMRDE A NEMATE PARA ZA SERVIS: Evo kako da ih očistite očas posla bez klečanja i ribanja! (FOTO)

Napravite smešu od samo 4 sastojka koje verovatno već imate u sopstvenoj kuhinji.

13.11.2023 14:00

TEPISI SU VAM PRLJAVI I SMRDE A NEMATE PARA ZA SERVIS: Evo kako da ih očistite očas posla bez klečanja i ribanja! (FOTO)
shutterstock.com

Tepisi su neizostavni deo gotovo svakog doma, a njihova uloga je da održe toplotu i ulepšaju kući. Međutim, koliko god se trudite da održavate higijenu, redovno ih usisavate tepisi vremenom sve više zadržavaju neprijatne mirise u sebi. Stari tepisi su puni prašine, teško se čiste i najbolje ih je odneti u profesionalni servis za čišćenje. Ali, šta da radite kad nemate para za servis?

shutterstock.com

Ne morate da klečite i ribate postoji lakši način

Sve imate u kuhinji

U takvim situacijama najčešće vam ne preostaje ništa drugo nego da zavrnete rukave, kleknete i sami izribate tepih kako biste ga očistili i oslobodili se neprijatnih mirisa. Međutim, kako savetuju stručnjaci za čišćenje na društvenim mrežama ovaj posao ne mora da bude zamoran i fizički zahtevan.

Umesto višesatnog klečanja i ribanja možete na mnogo lakši način da očistite svoje tepihe, a oni koji su stari zablistaće novim sjajem. Dovoljno je da napravite smešu od samo 4 sastojka koje verovatno imate u sopstvenoj kuhinji.

shutterstock.com

Smesu pospite po tepihu pa usisajte posle 30 minuta

Sastojci:

Primena:

U činiji pomešajte kašičicu cimeta, kašičicu mlevenih karanfilića, tri kašike sode bikarbone i kašičicu sušene lavande. Sve dobro izmešajte, pospite po tepihu i ostavite pola sata da sastojci deluju. Začini će upiti neprijatne mirise, a soda bikarbona će izvući fleke. Ako vam je na nekom mestu tepih baš uprljan i flekav, preko ove prsnite malo vode kako bi fleka dobro upila sastojke. Nakon pola sata jednostavno sve to usisajte. Vaši tepisi će biti čisti i mirišljavi danima, a vi ćete uštedeti dosta novca koji biste dali servisu za čišćenje.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)