Tetka Saveta

5 STVARI koje će učiniti da vaša kuća izgleda luksuznije

Ako želite da malo unesete dašak luksuza u svoj dom, a niste pri novcu, evo par saveta stručnjaka kako da iskombinujete ono čime raspolažete.

23.08.2022 15:00

5 STVARI koje će učiniti da vaša kuća izgleda luksuznije
Foto: Shutterstock

Lepo uređen dom je cilj svake domaćice i u skladu sa svojim mogućnostima svaka se trudi da ga uredi po svom ukusu. Svedoci smo mnogih slika koje prikazuju idilične enterijere nekih životnih prostora i mnogi od nas veruju da se u njih ulaže prilično dosta novca. Činjenica je da, kao što važi i za modni stil, za malo para ili uz par jednostavnih trikova možete se dobro obući ili urediti svoju kuću. Mnogi će reći „ali kako“?

Postoje trikovi koje stručnjaci za uređenje domova rado dele sa svojim pratiocima na društvenim mrežama i otkrivaju kako uz pomoć par koraka koje treba ispratiti vaš dom može izgledati, ne samo uređeno, već i luksuzno.

Živopisne prostirke           

Dizajn prostirki u vašem domu učiniće ga luksuznijim. Većina se odlučuje za one poput persijskih tepiha, sa dosta boja i šara, međutim ima i onih koji forsiraju prostirke životinjskog porekla. Međutim, stručnjak za enterijer na TikToku savetuje da koristite kombinaciju manjeg i većeg tepiha različitih tekstura i dizajna jedan preko drugog i to će  ostaviti veliki utisak na goste.

Foto: Shutterstock

U modernom i luksuznom enetrijeru, živopisne prostirke su posebno poželjne

 

Zamenite lustere

Obične lustere zamenite nekim koji izgleda skupoceno. Klasične plafonjerke možete zameniti lusterima različitih oblika i stilova koji će vaš dom učiniti prefinjenim i kao da ste u njega uložili više novca, nego što zaista jeste, savetuju stručnjaci.

 

 

Rimske zavese

Ne zaboravite popularne i vrlo pristupačne rimske zavese koje se preporučuju za domove sa nižim plafonom ili kod soba koje nemaju ekstra velike prozore. Takođe, idealne su za kuhinje i daju posebnu atmosferu tom delu kuće gde provodite izvesno vreme. Tako uklopljene zavese u određeni deo vaeš doma, daju mu lukzuzan izgled.

Kombinujte materijale

Kombinovanje raznih tekstura poput starinske kože ili drveta i betona, vašu dnevnu sobu posebno čine interesantnom i skupoceno opremljenom. To je omiljeni izazov dizajnera i omiljeni stil koji vole svojim klijentima da predstavljaju.

pexels.com

Kombinacija raznih stilova daje skupocen izgled sobi

Više ramova na zidu

Možda ste imali priliku da boravite u nekim domovima u kojima ste videli gomilu slika i fotografija po zidovima i pomislili „čemu ovo“? Iako većina nas ne voli zatrpanost i gomilu stvari, stručnjaci za enterijer savetuju da je više ramova na zidu poželjno ukoliko želite da vam dom izgleda luksuzno i prefinjeno. Slike mogu biti različitih dimenzia oblika i ramovi mogu biti od raznovrsnog materijala, samo je važno da kreativnost dođe do izražaja.

BOUS VIDEO:

Komentari (1)

angie

26.08.2022 11:28

Ove jeseni planiram da malo promenim stan, pa cu bez mnogo ulaganja da osvezim malo prostor, gledala sam neke xenonlight lustere i zaista ima veliki izbor modernih koji bi prostoru dali potpuno nov izgled. Nekad i sa malo novca moze da izgleda sve lepse.