Tetka Saveta

Neuredan, ali EFIKASAN način da se rešite insekata

Žena je oduševila pratioce na društvenim mrežama neobičnim načinom kako se otarasila dosadne muve u svom stanu

20.08.2022 15:00

Neuredan, ali EFIKASAN način da se rešite insekata
shutterstock.com

Muve i razni drugi leteći insekti koji tokom leta nemilice ulaze u naše domove najčešće su vrlo dosadni. U pokušaju da se reše muva, ljudi primenjuje razne načine od lepljivih traka na koje se zakače tokom leta do brojnih hemijskih preparata i raznih vrsta sprejeva.

Međutim, metoda koji je jedna žena podelila na društvenim mrežama oduševio je žpratioce. Ovaj video snimak za kratko vreme je postao viralan. Jedina mana mu je što je prilično neuredan ali kad vas izlude muve u kući važno je samo kako ih se otarasiti.

Prednosti i mane

U video snimku koji je na Tik Toku objavila žena pod imenom Marzhan vidi se kako je maramicu dobro navlažila ispod česme. Potom je otišla do sobe gde je ugledala muvu koja je mirno stajala na vratima ormana.

Jednim brzim potezom žena je vlažnu maramicu bacila na muvu koja je ostala prilepljena za vrata odmara. Nakon toga je prišla, pažljivo pokupila insekta i odnela ga.

Sudeći po komentarima ovaj način je vrlo efikasan i za druge leteće insekte a mana mu je što ostavlja mokre fleke po nameštaju. Nije baš preporučljivo da na ovaj način lovite insekte koji su stali na zid jer će ostati mokra fleka na mestu gde je maramica uhvatila u zamku muvu ili komarca. Mada u pitanju je samo obična voda koja se brzo osuši i ne bi trebalo da ostavlja fleke.

Pixabay.com

Muve tokom leta često nađu put da iz dvorišta ulete u kuću ili stan

Oduševljeni pratioci

Pratioci ove žene na Tik Toku nisu krili oduševljenje ovom njenom metodom da se reši letećih insekata u muva u svom domu.

- Genije! Ovo je zaista genijalno i deluje – poručio je prvi pratilac.

- Ovo menja igru. Sad znam kako da se otarasim buba – dodao je drugi.

- Moji životni problemi su sada rešeni – dodao je treći.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)